Playstationspil for voksne

24.06.20
Hvis sommeren går i vasken og du mangler et univers at begrave dig i, kommer her en ordentlig stak anbefalinger!

Let's face it - der bliver regnvåde sommerdage, og så er det altså ikke fedt at være udenfor. Så grib i stedet din controller og dyk ned i et spilunivers. Mange af spillene på denne liste har store firmaer bag sig og dermed en utrolig høj spilkvalitet i både grafik og spiloplevelse, men der udgives heldigvis også en masse mindre indietitler! Specielt vil jeg også sige at Overcooked, som vi omtalte i denne artikel i sidste uge, bør spilles af alle, også (og måske særligt) voksne!  

Men her kommer altså mine anbefalinger!

The last of us Remastered
Okay jeg vil godt starte med at indrømme jeg har gået og gemt det her som et lille “treat” til mig selv. Jeg har faktisk ikke spillet det! Men det er sådan lidt med vilje - for når The last of us 2 udkommer engang i løbet af 2020 (please please please) så vil jeg utroligt gerne have 1'eren så frisk i hukommelsen som muligt.  

Men det er et fantastisk spil, jeg har kun læst om historien kort da jeg prøver at lade være med at spoile mig selv, men det er virkelig imponerende skruet sammen. Det er et spil jeg har på min “to play” liste og tænker jeg går igang til september.

The Witcher 3: Wild Hunt 
Okay, fans af The Witcher-serien på Netflix; overvej lige om ikke det var nu man skulle prøve kræfter med spillet? Sjældent har jeg set så flot grafisk, så spændende historiemæssigt og så gennemarbejdet spil som The Witcher 3: Wild Hunt.
Jeg har sjældent oplevet et spil jeg har levet mig så meget ind i som Witcher-serien - ja, alle spillene(!) - men det her spil tog verdenen med storm da det udkom. Som Geralt skal man forsøge at spille gennem verden og redde Ciri, lyder det bekendt? 

Det er et fantastisk spil, som jeg altid kan genspille! Både på grafikken, historien og udviklingsmæssigt er det enestående. Eneste advarsel jeg vil komme med er at man ikke skal spille for meget Gwent - det har jeg muligvis brugt lidt for meget tid på…

Red Dead Redemption 2
Fra Rockstar Games har vi her Grand Theft Hest 2 - eller Red Dead Redemption 2. Spillet er en af den slags du bare spiller igen, igen og igen. Det er absolut et univers jeg vil anbefale nye spillere at grave sig ned i. Om man kommer op eller ej, er helt op til en selv, men det er et grafisk, gameplay- og oplevelsesmæssigt unikt spil.
Jeg vil vove at påstå at tanken om cowboys og indianere er noget vi alle er vokset op med, og Rockstar Games har virkelig formået at få den spiloplevelse til at blive til virkelighed!

RDR2 bygger på en forholdsvis åben verden, som man kan og skal spille sig gennem, der er en hoved-storyline, men man vælger selv hvor mange sidequests osv. man går igang med, men lad os være helt ærlige: man spiller dem alle igennem!

Det er nemt at gå til, og jeg synes Rockstar har formået at lave et spil der - selv for folk der ikke spiller meget PS4 (mig!) - er nemt at styre uden de store problemer.
Kort sagt: har man ikke prøvet det bør man altså låne spillet og give det de 14 dage man kan, bare for at se hvor langt man kan komme.  

Kampspil 
Er man til fighter spil - altså spil man spiller med én karakter mod en anden, er der også de store titler her - prøv alt lige fra Dead or Alive serien til Tekken. Som barn brugte jeg alt for lang tid på at sidde og smide 5'ere i arkademaskinerne for at tage en kamp eller fjorten mod min lillebror, men nu kan vi sidde og tæske på hinanden helt gratis. Det er stadig blodigt, stadig dumt, og man bliver så skidesur når ens modstander liiige nakker én inden man får brugt et specielt angreb.
Grafikken er også blevet bedre - og nogle Tekken-animationer er stadig alt alt for blodige.

Har du nogensinde tænkt “Hmm jeg gad godt dominere en kampplads?”
Prøv Dynasty Warriors 9 eller et af de andre spil i serien. Med kæmpestore økser, små buer eller hvad end ens karakter nu er bevæbnet med skal man kæmpe med i store historiske slag i det gamle Kina. Man vælger en karakter fra de gamle kinesiske sagaer, hver med sin specielle karakteristika og skal så spille sig gennem hver karakters storyline. Det er den type af spil man skal bruge en evighed på at spille, men hold op hvor har jeg smidt mange timer i de spil. Man lærer at hade Lu Bu i alle hans afskygninger, men som en der har spillet lige siden Dynasty Warriors 2 kan jeg sige: Han er godt nok blevet cool!
Animationerne og storyline er flot og jeg bliver ved med at være imponeret over at jeg stadig mener spillet er godt, også i den her niende udgave!

Inspiration