Blossoms

Kortspil. Grønne fingre på rekordtid

Med rystende hænder nærmer du dig de intetanende stilke med beskærersaksen. Kapper du rosen står du umiddelbart til at vinde. Men bliver det den mindre iris vil du bygge en mere varieret buket, hvilket i sidste ende kan sikre dig sejren. Tager du chancen? Eller planter du din sorte hest, den tulipan du har siddet med siden starten af spillet? Din modstander aner intet - måske dét vil få blomsterskovlen under dem, og vise dit værd som den ultimative gartner.

Teknisk oversigt

  • 8+ år
  • Spilletid 20+ minutter
  • 2 spillere
  • Engelsk regelsæt

Spænding uden sved på panden

Den største fare som kortspilsgartner er at være overmodig. Lader du blomsterne stå for længe, så du kan score maksimumpoint, kan de ende med at visne bort. Eller endnu værre, du kan trække det forkerte kort og miste din tur, og derved lade din modstander vælte og vrage i blomsterorgiet.

Den høje risikofaktor ved korttræk begrænses med fornuftigt brug af dine tre særlige handlingsbrikker, du kan lægge når det er din tur. De aktiverer effekter, som er knyttet til de fire potteplanter der holder på blomsterne. Du kan for eksempel blokere din modstander i at høste, eller trække blomster op på hånden, som du har frit råderum over. Men der er også strategi i at holde på flere handlingsbrikker end din modstander når det hele er ovre, da den med flest vinder et ellers uafgjort spil.

Blomster à la carte

Der kan hurtigt hamres nogle smukke blomster igennem i Blossoms. Der er tilpas strategi til at gøre spillet interessant, men reglerne er simple nok til at selv de helt yngste kan være med. Et rudimentært greb om det engelske hjælper dig igennem den korte manual, og der er særlige regler til børnene, hvor der fokuseres eksklusivt på at trække og spille kort.

Det er hyggeligt og ligetil, og selvom I ikke spiller på samme hold, er der kun et minimum af stikken til hinanden. Spillets største modstander er dit held når du trækker kort, og din evne til at bruge dine handlingsbrikker på fornuftig vis. Det er især spændende, når en blomst nærmer sig sit maksimum på 6 kort – både fordi den visner ved 7, men også fordi det visuelt er noget så nydeligt.

Lån kortspillet Blossoms

Inspiration