Takster og gebyrer

Her finder du en oversigt over takster og gebyrer.

Hvis du afleverer for sent

For at så mange som muligt kan få glæde af bibliotekets tilbud, skal du aflevere materialerne til tiden. Husk at gemme afleveringskvitteringen i 6-8 uger eller indtil du kan se, at din lånerstatus er opdateret. Så du kan dokumentere, at dine lån er afleveret.

Biblioteket sender automatisk en gratis servicemeddelelse via e-mail tre dage før, lånetiden udløber. Det er dog udelukkende dit eget ansvar, at materialerne afleveres til tiden.

Takster for overskredet lånetid

   

Lånetiden overskredet med:


Børn/unge u. 18 år
 


Voksne
 

1-7 dage 0 kr. 20 kr.
8-14 dage 0 kr. 60 kr.
15-30 dage 0 kr. 120 kr.
Efter 30 dage 0 kr. 230 kr.

 

Ovenstående beregnes efter udlåns- og afleveringsdato, uanset om der er lånt et eller flere materialer. Materialer med samme udlåns- og afleveringsdato, der afleveres eller fornys for sent på forskellige datoer, udløser gebyr hver gang. Gebyrerne bliver først oprettet, når materialerne er afleveret.

Alle gebyrer og erstatninger skal betales i Mit Betalingsoverblik, som du kan finde via vores hjemmeside eller appen 'Biblioteket'. Personalet er altid parat til at vise dig, hvordan du betaler dine mellemværender. Spørg personalet, de hjælper gerne. Du kan se mere om, hvordan du betaler dine gebyrer her.

Vi sender en hjemkaldelse på e-mail eller sms, når din lånetid er overskredet med 7 dage. Hvis du ikke er tilmeldt med din e-mail eller mobilnummer, sendes hjemkaldelsen til din digitale postkasse (e-Boks, Digital Post eller Borger.dk) eller som brevpost.

Hvis lånetiden overskrides med 35 dage, oprettes der automatisk en erstatningsregning på materialet, og der tillægges et gebyr efter ovenstående takster. Regningerne kan ses via login på hjemmesiden, og du kan betale med det samme i "Mit betalingsoverblik".

Hvis du afleverer materialet, skal du kun betale gebyret.

Skylder du 200 kr. eller derover, kan nogle selvbetjeningsfunktioner ikke benyttes, og man er udelukket fra at låne, indtil beløbet er betalt. Derudover vil din saldoopgørelse indeholde et varsel om udelukkelse fra at låne med 10 dages frist.

Læs reglementet for Aalborg Bibliotekerne – det med småt

Taktster for print, kopi og telefax

Fotokopi og print

 • A4 format – 1 kr. pr. side
 • A3 format – 2 kr. pr. side
   
 • Vælger du at betale med MobilePay, pålægges et gebyr på 1 kr.

Mit Betalingsoverblik

Bibliotekets gebyrer og erstatninger skal betales via den fælles kommunale betalingsløsning "Mit Betalingsoverblik".

Betal nu på "Mit Betalingsoverblik" (login med MitID)

Betaling via hjemmesiden

 • Log ind på hjemmesiden.
 • Vælg "Betal gebyrer" under "Min side"-menuen til højre. Her kan du se om du har mellemværende.
 • Tryk på Gå til "Mit betalingsoverblik" for at betale.

Har du spørgsmål til rykkere og/eller brug for hjælp til betaling via "Mit betalingsoverblik", kan du henvende dig til til Aalborg Kommunes opkrævning på 9931 1830

Læs mere på aalborg.dk

Har du spørgsmål til, hvordan et gebyr er opstået kan du henvende dig til os på 9931 4300.

Betaling via app'en Biblioteket

 • Åbn og login i app'en Biblioteket
 • Gå ind under "Mine materialer" og vælg "Mellemværender".
 • Tryk på knappen "Betal" for at blive ledt videre til "Mit betalingsoverblik".

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skifte betalingssystem?

Formålet med den nye betalingsløsning er at samle alle betalinger til kommunen ét sted. Det giver et fuldt overblik over kommunens tilgodehavender, hvilket er lettere at administrere for både dig og kommunen.

Hvornår skal jeg betale?

Når materialet (fx bogen) enten afleveres eller fornyes for sent, vil du med det samme kunne se din biblioteksgæld i din lånerstatus på bibliotekernes hjemmeside, i appen "Biblioteket" og på "Mit betalingsoverblik".

Du vil senere modtage en faktura i din Digitale postkasse (fx e-Boks). Her kan du også finde din betalingsfrist. Det er vigtigt du overholder betalingsfristen for at undgå rykkergebyrer. Rykkergebyrer vil kun kunne ses på "Mit betalingsoverblik".

Hvordan betaler jeg mit mellemværende med Aalborg Bibliotekerne?

Betaling af mellemværende med biblioteket kan ske via selvbetjeningsløsningen "Mit betalingsoverblik" eller ved at betale fakturaen via bank eller netbank.

Under punktet "Betal gebyrer" på "Min side" på aalborgbibliotekerne.dk og i appen "Biblioteket" vil der være et link til "Mit betalingsoverlbik". På "Mit betalingsoverblik" skal du logge ind med MitID, hvor du kan betale med betalingskort eller MobilePay.

Hvordan betaler jeg, hvis jeg er fritaget for digital post eller ikke har MitID?

Hvis du er fritaget for Digital post, modtager du en faktura med et girokort med posten, som kan betales, hvor du plejer at betale dine regninger.

Kan jeg betale direkte på Aalborg Bibliotekernes hjemmeside og i 'Biblioteket' app'en?

Under punktet "Mellemværende” på "Min side" på aalborgbibliotekerne.dk og i appen "Biblioteket" vil der være et link til "Mit Betalingsoverblik". I "Mit betalingsoverblik" kan du få et overblik over dit mellemværende og betale.

Hvorfor står der stadig, at jeg mangler at betale?

Der kan gå op til 72 timer, før din betaling kan ses registret i bibliotekets system. Derfor vil du kunne opleve, at der stadig vises mellemværende på "Min side", når du logger ind, selvom du lige har betalt.

Men i "Mit betalingsoverblik" kan du dog altid se en opdateret status på dine betalinger.

Jeg har et spørgsmål til selve betalingen af min regning

Har du spørgsmål til rykkere og/eller brug for hjælp til betaling via betalingsportalen "Mit betalingsoverblik", kan du rette henvendelse til Aalborg Kommunes opkrævning.

Læs mere på aalborg.dk: Betal regninger fra kommunen

Jeg har et spørgsmål til et rykkergebyr

Har du spørgsmål til rykkere og/eller brug for hjælp til betaling via betalingsportalen "Mit betalingsoverblik", kan du rette henvendelse til Aalborg Kommunes opkrævning.

Læs mere på aalborg.dk: Betal regninger fra kommunen

Jeg har et spørgsmål til årsagen til min regning

Kontakt biblioteket

Hvad med unge under 18 år?

Er du under 18 år, kan du ikke selv betale for gebyrer og erstatninger. Din biblioteksgæld vil fremgå under "Betal gebyrer", men det er den person, der er tilknyttet din profil som "økonomisk ansvarlig" for dig, der skal betale mellemværendet. Det vil sige dine forældre eller din værge. Dette gælder selvom du har NemID/MitID. Dvs. for at betale gælden skal din værge/forældre logge ind på sit eget 'Mit betalingsoverblik' med MitID.

Kan jeg betale kontant på biblioteket?

Du kan ikke betale biblioteksgebyrer kontant hos Aalborg Bibliotekerne.

Læs mere om, hvordan du betaler regninger fra Aalborg Kommune på aalborg.dk