Ledige stillinger

Her kan du følge med i Aalborg Bibliotekernes aktuelle stillingsopslag.


Bibliotekschef 

Har du idéer til og visioner om fremtidens biblioteker? Vil du være med til at sikre, at Aalborg Bibliotekerne fortsat er first movers og dagsordenssættende på regionalt og nationalt plan? Vil du være med til at skabe fremtidens bibliotek, og får du energi af visionen om, at Aalborg Bibliotekerne opleves som relevant for og benyttes af alle kommunens borgere? Og tænker du ledelse som en ’holdsport’? Så søg den ledige stilling som bibliotekschef i Aalborg Kommune.

Aalborg er en kommune i rivende udvikling – en udvikling, der i høj grad også er at finde på kulturområdet. Dette skyldes bl.a. en stor politisk bevågenhed, en stærk kulturpolitik, et engageret Sundheds- og Kulturudvalg samt en stab af medarbejdere, der brænder for at give Aalborgs borgere kulturoplevelser af højeste kvalitet.

Aalborg Bibliotekerne er en stor og mangefacetteret afdeling under Sundheds- og Kulturforvaltningen. Organisationen dækker over Hovedbiblioteket i centrum af Aalborg, ni lokalbiblioteker, tre bogbusser og HistorieAalborg. Alle disse herligheder varetages hver eneste dag af mere end 135 motiverede og dygtige medarbejdere, der yder høj service til de mere end 1,3 mio. gæster, der årligt besøger Aalborg Bibliotekerne.

Aalborg Bibliotekerne er en velsmurt maskine, hvor der er styr på driften, budgetterne overholdes, og der hele tiden tænkes innovativt og visionært. Det er også en virksomhed, hvor der er højt til loftet, og hvor både ledelse og medarbejdere hver eneste dag arbejder med værtskab. Det er et sted, hvor det skal være sjovt og rart at komme, ikke kun for gæsterne, men også for medarbejderne. Aalborg Bibliotekerne er kendt for sine innovative tiltag, bl.a. værtskab, banebrydende nationale projekter på børneområdet og nytænkning af forholdet mellem kulturelle tilbud og bibliotekerne. Der er en klar forventning om, at denne innovative tilgang skal videreføres.

Sammen med bibliotekets nuværende ledelse, som består af seks ledere, der i fællesskab brænder for at drive Danmarks bedste folkebibliotek, får du rig mulighed for at sætte dit eget præg på Aalborg Bibliotekerne.

Vi forventer, du er en dygtig leder, der i et tæt samarbejde med dine medarbejdere udvikler og driver biblioteksfunktionerne, så biblioteket fortsat er dagsordenssættende på landsplan. Vi lægger vægt på, at du kan dokumentere markante resultater på kulturområdet både i forhold til nytænkende udvikling og sikker drift, og vi forventer, at du har iøjnefaldende kompetencer inden for omverdensledelse. Sluttelig er det vigtigt, at du har arbejdet med biblioteker før og er passioneret omkring biblioteksdrift, offentlighed og borgerinvolvering. Interesseret? Læs mere i den uddybende job- og personprofil her.

Hvis du har spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at ringe til kulturchef Morten Koppelhus, Aalborg Kommune, på tlf. 2520 4150 eller til chefkonsulent i Genitor Evald Eriksen på tlf. 4057 8708.

Ansøgningsfristen er den 5. november 2021.

Stillingen søges via Genitor her. 

 


GENOPSLAG - Biblioteksbetjent / teknisk servicemedarbejder til Aalborg Bibliotekerne

Vil du være en del af holdet på Aalborg Bibliotekerne, så søger vi en biblioteksbetjent til at tage del i de mange spændende opgaver og udfordringer, der findes på vores biblioteker.  

Som biblioteksbetjent vil du få en afvekslende arbejdsdag, hvor opgaverne kan variere fra aftenvagt, hvor du lukker og slukker alene på hovedbiblioteket til sortering af bøger, bogbuskørsel og praktiske opgaver som servicering i forbindelse med udstillinger, kørsel til byens skoler, flytteopgaver og ikke mindst håndværksmæssige opgaver.  

Vi skal nok lære dig alt om biblioteksverdenen, men vi forestiller os, at du:

  • Har kørekort (kategori C) og EU-bevis 
  • Er servicemindet og fleksibel 
  • Har hænderne godt skruet på, og er klar til at finde på kreative løsninger
  • Har flair for IT-systemer.
  • Taler og skriver dansk
  • Det er en fordel, hvis du har vagt- og sikkerhedskursus

Biblioteksbetjente er dagligt i kontakt med bibliotekets mange forskellige medarbejdere, gæster og leverandører. Derfor er overblik, imødekommende service, hjælpsomhed, situationsfornemmelse og lysten til at arbejde med alle slags mennesker vigtige egenskaber.

Om Aalborg Bibliotekerne

Aalborg Bibliotekerne er en moderne og dynamisk arbejdsplads med ca. 140 medarbejdere fordelt på et hovedbibliotek, 10 lokalbiblioteker, to bogbusser og en bogbil. Du skal samarbejde med medarbejdere fra hele organisationen, de fleste med en stærk og stolt biblioteksfaglig baggrund. 

Du bliver en del af området ”IT og support” hvor du sammen med ca. 12 biblioteksbetjente, med udgangspunkt fra hovedbiblioteket betjener de lokaliteter der er en del af Aalborg Bibliotekerne.

Vi prioriterer et godt arbejdsmiljø, hvor man har ansvar for egne opgaver, og hvor man samtidig skal være indstillet på at hjælpe hinanden i travle perioder.

Løn- og ansættelsesforhold efter gældende overenskomst. Vi indhenter børneattest inden ansættelse

Din arbejdstid er i gennemsnit 37 timer om ugen og med skiftende vagter i tidsrummet kl. 07 - 22 i et rullende skema. Der vil også være lørdags- og enkelte søndagsvagter. 

Vi ønsker stillingen besat fra den 1. december 2021.

Ansøgningsfristen er fredag d. 15. oktober 2021 kl. 12. Vi forventer at afholde første samtalerunde mandag den 25. oktober og anden samtalerunde onsdag den 27. oktober. Vi bruger Garuda personlighedstest i forhold til ansøgere, der går videre til anden samtalerunde.

Nysgerrig? Læs mere på www.aalborgbibliotekerne.dk eller kontakt leder for IT og support, Flemming Skjøth på telefon 9931 4317
 

Studerende og praktikanter   

Vi får mange henvendelser fra studerende, der gerne vil skrive opgave om biblioteket, i praktik eller lign.

Biblioteket bestræber sig på at give alle en god hjælp, men er nødsaget til at tilpasse antallet af studerende og praktikanter med de ressourcer, vi kan afse i en travl dagligdag.

Henvendelser fra universitetsstuderende vedr. praktik bedes rettet til Pernille Haurum på mail pernille.haurum@aalborg.dk eller telefon 9931 4320.

Øvrige henvendelser kan rettes til Gitte Toft på mail gitte.toft@aalborg.dk eller telefon 9931 4443.