Playstation for familien

17.06.20
Hvis sommeren går i vasken, så er det tid til at spille - her får du nogle bud på hvad du skal spille på PS4 med familien!

Lad os bare starte med at sige; jeg forventer vi får en typisk dansk sommer, det kommer til at regne, det ved vi alle sammen, og vil man gerne hygge inde, og spille med ungerne er her en liste over spil, vi anbefaler man kan spille på Playstation 4! 
Det er i øvrigt blevet meget lettere at fremfinde spil på vores hjemmeside og på appen Biblioteket. På hjemmesiden kan du begrænse søgninger til kun at vise spil, og på appen er det muligt at vælge enten PS4, XBOX One eller andre spilenheder.

Brug muligheden for at begrænse din søgning, til kun at søge efter spil på bibliotekets hjemmeside.

Husk, at alle spil kan lånes i 14 dage, og lad os så komme i gang med mine personlige anbefalinger: 

Paw Patrol - on a roll!
Ja, hvad kan man sige? Det er et spil med figurerne fra den populære serie Paw Patrol. Måske er det et spil du vil hade at have derhjemme, måske kommer ungerne til at elske det og vil spille det hele dagen lang? Hvem ved?  
Alt jeg ved er, at det eksisterer og har været super populært i GameZone på Hovedbiblioteket. (Det kan selvfølgelig godt være I forældre mener noget andet…)  

Rayman Legends
Rayman Legends er et virkelig sjovt platformspil i bedste Super Mario-stil. Med den sjove Rayman skal man spille sig gennem fede baner, og det bedste er altså at man kan spille sammen så har man lige problemer med en bane, kan man få ungerne til at hjælpe én, eller den anden vej rundt.
Selvom spillet er fra 2013 holder grafikken stadig! Det er sjovt, underligt, spændende og totalt i børnenes univers. Det elsker jeg mest ved spillet. Og så sniger der sig også jokes, vi voksne forstår ind her og der… 

Worms Battlegrounds + Worms W.M.D
Worms spillene er for mig den optimale hygge-drille-nakke ens børn spil. Det er et spil hvor man i bedste kaotiske stil skal styre sine 4 orme i kampen mod modstanderens fire orme. Lyder det mærkeligt? Det er det i den grad! Det er kaotisk, åndsvagt og fantastisk. Der findes en helt speciel glæde ved at man liiiige kan tage modstanderens bedste soldat ud med et flyvende får, eller man sætter ild til dem, og ser den vanvittige animation der er udviklet.
Spillet er absurd, det er sjovt og det er den type af spil jeg spillede som barn med mine brødre til stor fornøjelse for os. 
P.S.: Er man dårlig taber kan det være man skal overveje et andet spil. Og husk; det er okay at ens børn lærer at tabe! 

Overcooked
Overcooked er et samarbejdsspil hvor man, sammen med sine medspillere, skal forsøge at lave forskellige madretter. Lyder det simpelt? Det er det overhovedet ikke! Men det er skideskægt.
Der skal steges kød, men mens du steger kød skal der også snittes salat, og hvad nu med de beskidte tallerkner - hvem gør dem rene? Kaos er overalt og det er vanvittigt sjovt at sidde og råbe af hinanden. Det er et spil som både forældre og børn i alle aldre vil synes er sjovt.  
Der findes baner hvor man er på is - dvs. alt er glat og ens figur skøjter rundt, der er baner hvor man er på en bus der pludselig splitter og man ender med at stå med ild i hele køkkenet.  
Jeg er selv helt vildt ringe til spillet, jeg mister hurtigt overblikket og går lidt i panik eller går i “Boss mode” og bosser mine medspillere rundt. Det gør det svært at spille, for man lærer også meget om hvordan man reagerer på pres. Jeg har i hvert fald taget noget med fra spillet.
Kan også spilles med vennerne over en flaske rødvin eller to, ved jeg af personlig erfaring… 

Spyro: reignited trilogy
Dengang Playstation i sin tid kom ud, lærte vi alle at elske den lille, lilla drage Spyro. I bedste platformsspil stil skulle man spille sig gennem banerne mens man spyede ild, stangede med hornene og løste en masse gåder. I 2019 udkom så Spyro: reignited trilogy, der samlede de tre første spil i ét til PS4. Det er et fantastisk spil for hele familien - og en af de bedste ting er at spillet er på dansk. 
Det er helt som de klassiske spil, hvor man skal hjælpe de voksne drager med alt muligt og det er herligt fjollet, og et klart hit hos undertegnede.  
Grafisk er spillet flot opdateret, gameplayet fungerer og har man en forkærlighed for drager (hvem har ikke det?) kan Spyro: reignited trilogy klart anbefales. 

Bilspil
Er ungerne til bilspil findes der et utal! Af de bedre til de mindre kan nævnes Team Sonic Racing med figurerne fra Sonic the Hedgehog-universet, eller hvis man er til mere realistiske racerspil kan Burnout Paradise Remastered klart anbefales.  
Racerspil er generelt bare sjove at spille sammen, og jeg vil anbefale jer at tage en køretur eller to mod hinanden. Søg evt. på racerspil så får man en hel bunke af spil. Men kig lige på den anbefalede alder – nogle af dem kan godt være ret voldsomme. 

LEGO
Så er der selvfølgelig LEGO-spillene. LEGO har sat sig tungt på alt lige fra Batman, til Ringenes Herre, Harry Potter og senest Marvel-universet. Jeg har altid elsket at lege med LEGO, og derfor er det vildt fedt at se hvordan klodsen bliver overført til video/grafik. Tilføj samtidigt en smule humor & en god historie, og så har man pludselig en god og interessant spiloplevelse for alle - også voksne. En af de små detaljer jeg var helt vild med var introscenen til LEGO Marvel Avengers, hvor man ser animationen fra Avengers: Age of Ultron (ja den ikoniske med alle karaktererne der flyver mod modstanderne). Visuelt virkelig flot og bare godt gennemarbejdet! 
Det er fjollet, spændende og dejligt kringlet også i selve spiloplevelsen, så man skal virkelig tænke alternativt engang imellem - jeg har set børn spille de her spil, hvor vejen frem er åbenlys for dem, mens vi voksne er helt forbløffede over hvordan de dog har spottet den løsning! Det er sjovt, prøv et par af dem!  

Sportsspil
Og så er der jo også alle sportsspillene. Er man vild med basketball så prøv kampen i NBA 2K19! Er du den nye Jordan? Hvem ved?
FIFA har jeg også hørt er ret populært?
Er du ikke til basket eller fodbold, kan du også kaste bolden som de professionelle footballspillere fra NFL i Madden-spillene.

Og med det; mine anbefalinger til de dage, hvor det ikke er vejr at være ude i.

Inspiration