Forsiden af Ark Nova

Ark Nova - det bedste nye brætspil

29.08.22
Byg din egen zoologiske have og konkurrer mod andre om at have de bedste anlæg, mest eksotiske dyr, de bedste forskere osv.

En elefant kom marcherende hen ad ...

Nej, dette er ikke en børnesang, men en anbefaling af Ark Nova. Zoo-spillet, der er et af de bedste spil, der er kommet de senere år.

Ark Nova er et spil, hvor du skal bygge en zoologisk have, fyldt med dyr og spændende indhegninger. Og så skal du konkurrere mod dine modspilleres zoologiske haver. Spillet er opbygget således, at du får en spilleplade, og fra runde til runde skal bruge de penge, du har tjent på havens besøgende, til at udvide og købe nye, eksotiske dyr.

Samtidig er du udfordret af, at de andre spillere også vil bygge deres zoologiske haver ud. Når de fx vil bygge et abehus eller en krybdyrgrotte, bliver der kamp om de eksotiske dyr.

For både spil- og dyrenørder

Ark Nova er et fascinerende spil. Ikke blot pga. dyrenes flotte grafik, men også fordi selve spillet er fokuseret på at opbygge din egen lille virksomhed med anlæg, eksotiske dyr, forskere, du kan lokke til din zoologiske have, osv.

Noget af det særlige ved Ark Nova er alle de forskellige dyr. Lige fra krokodiller fra Asien til aber fra de amerikanske lande, der bor i samme zoologiske have. Det er fascinerende for enhver brætspiller, der samtidig er fan af dyr.

Lær noget om dyr, mens du spiller

Her ligger sammenligningen med spillet fuglespillet Wingspan lige for. Både Wingspan og Ark Nova har tydeligt en klar kærlighed til dyrene i spillet. Man kan altid kommentere på, hvor godt dyrene virkelig har det i en zoologisk have i forhold til ude i naturen, men det er der ikke fokus på her. Her er grafikken bare rigtig flot og spillet fungerer godt.

Ark Nova er et af de tungere strategispil. Det tager ca. 1½-2 timer at spille, afhængigt af hvor ny man er i genren. Man skal også helst have tid og lyst til at lære lidt, mens man spiller Ark Nova.

Ark Nova ligger pt. nr. 6 på www.boardgamegeek.com - et website hvor garvede spilnørder vurderer spil. At et så nyt spil kommer så højt, er virkelig imponerende og antyder, hvor godt spillet er. Det kan fx sagtens gå hen at vinde samtlige priser, det bliver nomineret til i 2022
 

Inspiration