Flyv af Beatriz Martin Vidal

15.06.20
Ordløs billedbog om at flyve ledsages af en smuk følsom billedside.

Denne fortryllende historie om at flyve uden et eneste ord er et visuelt smukt bekendtskab. Et billede siger i denne sammenhæng mere end 1000 ord ville kunne dække noget om to børns længsel efter at kunne flyve og om fantasiens rækkevidde. En smuk, tidløs billedbog, der åbner op for eftertænksomhed og refleksion. Den kan anbefales til børn fra 7 år, men bestemt også voksne.

Historien starter med fugle på himlen langt væk. Der zoomes mere og mere ind på en fugl. Et barn i hvidt tøj med pilothjelm og vinger spændt på ryggen, gør sig klar på jorden. Fuglen på himlen begynder at gå i opløsning og transformeres om til et barn i mørkt tøj, også med hjelm og vinger. Barnet i mørkt tøj lander på en vippe, og barnet i hvidt sætter af fra vippen op imod himlen og transformeres om til en fugl.

Historiens billedside består af akvareller i gråtoneskalaen og den eneste tilnærmelsesvise tekst er en række klokkeslæt under illustrationerne. Grænsen mellem virkelighed og fantasi er flydende og hvad man læser ind i billederne af symbolik og får ud af historien, er op til den enkelte.

Ordløse billedbøger er blevet meget populære de senere år og de appellerer ofte til en bredere aldersgruppe. Genren egner sig godt til at åbne op for fantasien og til dialogisk læsning, som giver barnet mulighed for at bruge sine egne ord og reflektere over læseoplevelsen.

Inspiration