Forside af bogen Lasse og lillebror løber hjemmefra

Lasse & lillebror løber hjemmefra af Glenn Ringtved og Rasmus Breinhøi

21.10.19
Charmerende ny billedbogsserie om søskendeforhold og relationer for mindre børn.

”Lasse & lillebror” er en ny serie for de 2-3-årige om at være søskende, hvilket både kan være det bedste og mest irriterende i verden. Indtil videre findes der to historier i serien, som kredser om relationer og følelser blandt mindre søskende. En dejlig, vellykket serie af makkerparret Glenn Ringtved og Rasmus Breinhøi.

Lasse driller lillebror og det er lillebror sur over, så han pakker en taske og vil stikke af hjemmefra. Men ude ved vejen ved lillebror ikke, hvor han skal løbe hen, så han sætter sig på en sten og ønsker, at storebror var der. Heldigvis kommer Lasse forbi og han ved lige, hvor de skal hen. Endnu en sød historie om drilleri mellem søskende og at det alligevel er bedre at være to.

Serien, som indtil videre består af to bøger, fokuserer på relationerne mellem søskende og de gode og mere egoistiske følelser, der naturligt opstår. Ringtved fortæller om genkendelige situationer og søskendekonflikter i et kort og klart sprog og akkompagneres af Rasmus Breinhøis karakteristiske farvestrålende og tegneserielignende streg i illustrationerne, som er lette af afkode for mindre børn. Formatet er lille og kvadratisk, hvilket gør det let for små børnehænder at sidde med bøgerne selv og bladre.

Glenn Ringtved og Rasmus Breinhøi har også begået ”Godnat sagde katten” sammen, som er en af mine favorit godnathistorier for lidt større børn. Disse bøger om Lasse og lillebror er et charmerende bekendtskab både i ord og billeder og jeg glæder mig til at følge de to søskende på nye eventyr.

Reserver bogen her

Inspiration