Villads fra Valby lærer klokken af Anne Sofie Hammer

18.08.20
Billedbog. Det er spændende men heller ikke let at få styr på klokken, når man er barn. Lad den velkendte Villads fra Valby hjælpe indlæringen på vej i denne historie om klokken og tiden, der kan føles lang eller pludselig gå stærkt.

Villads kan næsten ikke vente til hans fætter Noa kommer på besøg med sin nye hundehvalp klokken 2. Men der er 7 timer til, siger hans forældre. Selvom Villads går ind på sit værelse og leger lidt, er der alligevel kun gået 5 minutter. Villads bliver ved med at spørge om ikke snart klokken er 2, så mor lærer Villads om klokken, så han selv kan følge med.

Villads øver sig rigtig meget på klokken, men tiden går alligevel langsomt. Det er først, da han slet ikke holder øje med klokken og bliver opslugt af noget andet, at tiden går hurtigere. Historien kommer også kort omkring begrebet tid og digitale ure, men som far siger, så må det vente til en anden dag, for nu er klokken endelig 2 og Noa og hundehvalpen er der.

Tid er et abstrakt begreb, som kan være svært at begribe for børn. Denne historie pakker indlæringen ind i en fængende historie, som gør klokken og tiden lettere at relatere til ens egen hverdag. Billedsiden er herlig og der er rigtig mange sjove ure at kigge på. Dertil er der tegnet urskiver med forskellige klokkeslæt ind i teksten, så barnet kan deltage aktivt og gætte på, hvad klokken nu er.

Historien forklarer minutter, timer, kvarte, halve og hele timer og det kan føles som lidt af en mundfuld på en gang. Indstil jer på enten at tage historien i bidder med god tid til gentagelse og at snakke om klokken og suppler også gerne med lettere fagbøger om klokken. En lærerig og underholdende historie, som både kan læses hjemme og i indskolingen.