Forside af bogen Lasse og lillebror spiser is

Lasse & lillebror spiser is af Glenn Ringtved og Rasmus Breinhøi

21.10.19
Charmerende billedbogsserie om søskendeforhold og relationer for mindre børn.

”Lasse & lillebror” er en ny serie for de 2-3-årige om at være søskende, hvilket både kan være det bedste og mest irriterende i verden. Indtil videre findes der to historier i serien, som kredser om relationer og følelser blandt mindre søskende. En dejlig, vellykket serie af makkerparret Glenn Ringtved og Rasmus Breinhøi.

I ”Lasse & lillebror spiser is” handler det om at være den lille eller den store og hvem der bestemmer. Lasse er den ældste og derfor bestemmer han, at lillebror skal hente is til dem. Lillebror stikker afsted, men fryseren er højt oppe og da han endelig får fat i isene, er der langt ned med to is i hænderne. Han spiser den ene og løber så ud til Lasse. Lasse nyder sin is rigtig langsomt og lillebror ser misundeligt til. Han nåede jo ikke rigtig at smage på sin egen, men heldigvis er Lasse en sød storebror, som lader lillebror smage sin.

Serien fokuserer på relationerne mellem søskende og de gode og mere egoistiske følelser, der naturligt opstår. Ringtved fortæller om genkendelige situationer og søskendekonflikter i et kort og klart sprog og akkompagneres af Rasmus Breinhøis karakteristiske farvestrålende og tegneserielignende streg i illustrationerne, som er lette af afkode for mindre børn. Formatet er lille og kvadratisk, hvilket gør det let for små børnehænder at sidde med bøgerne selv og bladre.

Glenn Ringtved og Rasmus Breinhøi har også begået ”Godnat sagde katten” sammen, som er en af mine favorit godnathistorier for lidt større børn. Disse bøger om Lasse og lillebror er et charmerende bekendtskab både i ord og billeder og jeg glæder mig til at følge de to søskende på nye eventyr.


Reserver bogen her

Inspiration