Forside af billedbogen Panda Tju i skole af Neil Gaiman
Forside af billedbogen Panda Tju i skole af Neil Gaiman

Panda Tju i skole af Neil Gaiman og Adam Rex

20.09.19
Billedbog. Fin og overraskende historie om følelser og identitet på den første skoledag.

Panda Tju kan noget helt særligt. Når han nyser, går det vildt for sig, og der sker forunderlige ting. Men i dag er Panda Tju mest af alt nervøs. Det er nemlig første skoledag, og han er spændt på at møde de andre børn, og om de overhovedet kan lide ham. I klassen skal børnene fortælle deres navn og hvad de godt kan lide. Læreren skriver det hele op på tavlen, men da det endelig bliver Panda Tjus tur, går tingene ikke helt som planlagt.

En nuttet bjørn med vilde nys

Billedbogen om Panda Tju er den første i rækken af søde historier om den nuttede og lidt betuttede pandabjørn, der uforvarende får vendt op og ned på tingene med sine gigantiske nys. Det er banale historier, som passer fint til børn fra ca. 3 år. Gennem Adam Rex illustrationer følger man Panda Tju og hans dagligdag i en hverdagssituation omkring første skoledag, som børn i institutionsalderen kan nikke genkendende til. Det er lidt skræmmende at skulle møde nye ansigter på et helt nyt sted uden sine forældre.

Fine illustrationer

Adam Rex’ tegninger er fine og på ingen måde pastelfarvede, hvilket nogle måske vil synes virker dystert, men for mig virker de douchede farver, der er til den gyldne side, betryggende og rare. Det giver en fin dybde til illustrationerne, der fylder hvert sideopslag sammen med Neil Gaimans tekst, der er holdt i korte sætninger.

Vurdering

Er man panda-fan er det oplagt hyggelæsning, men der er bestemt også basis for en snak med barnet om følelser og identitet i forbindelse med de første spæde skridt ud i verden.

Inspiration