Veninder, sociale medier, vlogging og mobning

12.02.21
Børneroman. Lucy bliver til grin i sin nye skole, fordi hun falder over en gulvspand med vand. Heldigvis overtaler Hermione og Abby hende til at begynde at vlogge om sit liv. Så mangler hun bare at turde snakke med den søde fyr Sam.

Lucys er flyttet fra USA til England og første skoledag bliver en skandale. Lucy er virkelig uheldig og skolens mest populære pige Dakota optager hele scenariet og uploader det på nettet. Det kære ”net” bliver, trods en dårlig start, alligevel Lucys redning, da nogle veninder overtaler Lucy til at prøve at lave Vlogs. Lucys Vlogs bliver hurtig en succes og hun får en masse følgere, som kan følge med i Lucys liv. Og så er der lige fyren Sam, som har fanget Lucys interesse!

Bogen er rigtig god til teen-piger der har et liv på de sociale medier. Den beskriver fordele og ulemper ved at lægge sit liv online. Historien er skrevet som en mailkorrespondance mellem Lucy og hendes veninde i USA, og det gør læsningen let og levende. Man kommer til at holde af alle Lucys veninder; bognørden Hermione og den udadvendte Abby, som begge bliver en stor del at de fantastiske Vlogs, som pigerne får lagt på YouTube.

Jeg er så klar på at læse næste bind i serien om Lucy. 'Girls can Vlog' minder om serien 'Girls online' af Zoe Sugg for lidt større piger fra 13+ år, som tager nogle af de samme problemstillinger op, som dem Lucy møder: et crush på en fyr, venskaber, mode og alt omkring livet online.

Serien 'Girls can vlog' henvender sig til piger fra 10 år.

Inspiration