Raina Telgemeier

Tandbøjle, kvalme og dumme søskende!

Den amerikanske tegneserieskaber Raina Telgemeier fortæller vedkommende, selvbiografiske historier for børn i en let og lettilgængelig stil

Hvordan klarer man sig med en dum søster, bøjle på tænderne, angst og kvalme og alle de andre udfordringer, man kan tænke sig at have som otte-tolvårig? Det ved Raina Telgemeier, for hun har været igennem det hele, og hun vil gerne fortælle om det.

Det gør hun så, på mesterlig vis, igennem sine tre tegneserier ”Smil,” ”Søstre” og ”Kvalme,” Selvom forsiderne måske ikke er de mest inspirerende af slagsen, gemmer der sig en rig verden og fortælling bag de gule emoji-ansigter.

Smil

I ”Smil” får vi fortællingen om hvordan Raina på en spejdertur falder og slår sine fortænder, hvilket sender hende på en lang og frustrerende rejse med forskelligt tandretnings-udstyr af mere eller mindre pinlig slags. Og som om det ikke var nok er der også vrøvl med både drenge og veninder, samt et kæmpe jordskælv at håndtere.

Har man selv haft bare en lille smule udfordring med sine tænder vil en hel del af ”Smil” være velkendt.

Søstre

Raina skal være storesøster, og findes der noget mere spændende? Desværre lever virkeligheden ikke helt op til hypen, og selvom Rainas søster Amara er nuttet kan hun også være vrissen og kun ville lege med sig selv. Forholdet mellem søstrene er trængt i lang tid, men da lillebror William kommer til, og da søstrene opdager, at noget føles forkert mellem deres forældre, indser de at de må finde ud af at enes.

Uanset om man er enebarn eller har tonsvis af søskende er ”Søstre” en skøn fortælling om familie, som alle bør kunne relatere til

Kvalme

En nat vågner Raina. Der er vrøvl med hendes mave. Rigtig meget. Hendes mor har det på samme måde, så de har nok fået en virus. Selv efter Raina er vendt tilbage til skolen og alt hvad den byder på af drama, forsvinder hendes maveproblemer dog ikke – og de falder tilfældigvis sammen med Rainas bekymringer om mad, skole og venskaber, der ændrer sig. Stikker der mon noget andet og mere under?

”Kvalme” er en både rørende, tankevækkende, sjov og dybt charmerende fortælling om at blive større og håndtere sin frygt.

Inspiration