Forside: Far må jeg få et kæledyr af Line Malling Schmidt
Forside: Far må jeg få et kæledyr af Line Malling Schmidt

Far må jeg få et kæledyr af Line Malling Schmidt

23.09.19
Billedbog. Hyggelig fortælling om at ønske sig et kæledyr og de sjove og mindre sjove pligter forbundet hermed.

”Far må jeg få et kæledyr?” Mon ikke alle forældre på et tidspunkt (eller mange gange!) har hørt det spørgsmål fra ens håbefulde barn? Denne historie præsenterer forskellige typiske og lidt mere utraditionelle kæledyr og knytter til historien, at der også er arbejde forbundet med at have et kæledyr og at det handler om at finde det helt rette kæledyr. En rigtig hyggelig historie iblandet en smule fakta om forskellige kæledyr for børn fra 4+ år.

Når ens højeste ønske er et kæledyr

Kara og far er i gang med morgenmaden, da de berømte ord falder: ”Far, må jeg få et kæledyr?”. Far synes, at det er da ligeså fint med kæledyrene på Karas iPad. Det synes Kara dog ikke helt er det samme og hun fortæller far om Hannibals hund, Petras papegøje, Heidis hest, Hamidas hamster, Filippas fugleedderkop og flere andre kæledyr.

Far synes, at det lyder spændende, men spørger om det kun var de sjove ting, Kara var med til sammen med dyrene. Kara må tilstå, at det hele ikke var sjovt. Fx skulle de fjerne Heidis hests hestepærer og det lugtede. De skulle ud og gå med Hannibals hund i regnvejr og Hamidas hamster larmede hele natten. Far og Kara bliver enige om, at Kara selvfølgelig skal have et kæledyr, men at det skal være det helt rigtige for hende og at det er vigtigt at huske, det både er sjovt og kræver pasning at have et kæledyr.
 

En fin historie om både det sjove og arbejdet med at have kæledyr

Historien slutter med, at Kara finder det helt rigtige kæledyr for hende. Og det er et, som vennerne ikke har. Historien er skøn og det er godt tænkt at komme omkring de mindre sjove ting forbundet med at have et kæledyr. Undervejs præsenteres en række populære kæledyr men der er også plads til de lidt mere ”spændende” dyr som slange, fugleedderkop og vandrende pinde. En fin historie, som nok skal give drømmen om et kæledyr vinger.

Inspiration