Far er den vigtigste ingrediens, når der skal bages kage

26.09.22
Billedbog. Sød og sjov lille historie om at bage en flot kage og hygge sig sammen med far.

Fortalt med humor og overdrivelse er her en kort og sjov historie om en pige og hendes far, der hygger sig med at bage sammen. Hvilke ingredienser må man putte i en kage og hvilke dur slet ikke? Historien kan, hvis man vælger det fokus, også bruges til en snak om regnbuefamilier, for hvem ved, om kagen er til endnu en far, en onkel eller en af fars venner? Anbefales til bageglade børn omkring 3-5 år.

I dag er en særlig dag for der skal bages kage sammen med far. Der bliver danset og jongleret med æg og mel i køkkenet til den store guldmedalje. Mens kagen er i ovnen, må tålmodigheden findes frem. Og så skal der ellers pyntes kage og op til fest. Det er nemlig en fødselsdagskage. Hvem er kagen til?

Hvem kender ikke til situationen, når ens barn får en pludselig indskydelse om at ville bage kage? Denne historie er en god ”øjenåbner” for, at skal der bages kage, så skal man have nogle bestemte ingredienser klar og at der er en rækkefølge i arbejdsgangene. For os voksne er den også en sød reminder om først og fremmest at have det sjovt, når man har børn med i køkkenet. Jeg savner dog lige at historien også kommer omkring, hvem der klarer oprydningen bagefter?!

Inspiration