I forgrunden ses en håndflade hvorpå, der ligger et kondom. I baggrunden, ude af fokus, ligger en mand med bar overkrop i en seng.

Vi skal tale om klamydia

Aalborg Kommune har vundet bronze i klamydia og det er faktisk ikke en disciplin, det er værd at vinde medaljer i. Vi har fundet bøger frem, som kan hjælpe med information og med at starte en samtale om kønssygdomme.

I følge en artikel på bt.dk fra den 25. januar er Aalborg den kommune i kongeriget med tredje flest unge med klamydia, og det er oven i købet i stigning. Ikke rar læsning for nogen. Hverken for de unge, deres forældre, deres partnere og da slet ikke deres biologilærere.

Klamydia skal tages alvorligt, da konsekvenserne kan være mange og sygdommen kan for eksempel medføre ufrivillig barnløshed og betændelse i bitestiklerne. 

Det er et svært og tabubelagt emne at tale om kønssygdomme, og det kan være medvirkende til at myter og misforståelser får lov til at trives. Derfor er vi nødt til at blive bedre informeret, og vi er især nødt til at tale om klamydia og kønssygdomme generelt.

Vi har samlet nogle bøger herunder, som du kan læse og blive klogere af. Der er både så du selv kan blive klogere og til dig, der gerne vil have hjælp til at starte en samtale med et ungt menneske i dit liv.

Hvis du ikke har mod på at læse en hel bog, kan vi også opsummere en af hovedpointerne her: Brug kondom!

Du kan læse mere på sexlinien.dk, hvor du også kan kontakte en brevkasse helt anonymt

 

Tags
Inspiration