Velkommen tilbage til Velaris

15.06.21
Fjerde bog i Sarah J. Maas' fantasyserie om feer, magt, magi og sex

Sarah J. Maas udbygger hendes "A Court of Thorns and Roses" (Et Rige af Torne og Roser) med et fjerde bind.

Nesta og Cassian

I de fire første bøger, er det Feyre og Rhysand der er hovedpersonerne og fra deres synsvinkel vi ser historien. I "A Court of Silver Flames" er det skiftet til Feyres søster, Nesta og Rhysands general, Cassian. Det var interessant at se Feyre og Rhysand udefra denne gang. 

Jeg var dog noget nervøs for at skulle høre Nestas historie, da hun virkelig er en bitch i de tre første bøger. Jeg var spændt på om jeg ville komme til at holde af hende, som jeg holder af Feyre. Svaret er: ja, det kunne jeg godt. Selvom hun stadig er en kælling, begynder man alligevel at forstå hende. Vi lærer en ung kvinde at kende, der, helt fra barnsben er blevet podet til at være snu. Til ikke at lade sig narre af noget, men derimod være den der narrer. Følelser var en svaghed og Nesta har opbygget kilometer tykke mure om sit hjerte, som hun ikke ved hvordan hun skal vælte - men det er der heldigvis andre der gør.

Selvom jeg elsker Rhysand - er Cassian også blevet en af mine litterære forelskeler. Han giver ikke op og bliver ved med at holde en hånd ud til Nesta. Også selvom hun slår den væk. Jeg elsker deres samspil, humor og kemi. Og kemi er der nok af! Der er ikke sparet på smuds og sex! 

Karakterbåren fantasy

Historien er lidt længe om at blive løbet i gang, men det er ikke fordi der ikke sker noget og jeg nyder Maas' måde at bygge spænding op på. Der er små hints og ledetråde. Der er små bihistorier, der kommer til at spille en afgørende rolle og i det hele taget, er der kælet for detaljer og nuancer ved både historien og ved karaktererne.

Vurdering

Hvis du har læst de foregående bøger i "A Court of Thorns and Roses" skal du ikke snyde dig for Nestas historie! Der lægges op til flere bøger og jeg håber meget at vi kommer til at høre fra Azriel på et tidspunkt. Jeg er stadig fan - og jeg må indrømme at jeg holder en hel del mere af Nesta end jeg gjorde inden jeg gik i gang.

Inspiration