Forside på bogen Den danske agent af Iben Albinus

En varm kniv i blødt smør

14.06.23
Virkelige hændelser og fiktion flettes sammen i et perfekt og troværdigt plot. Romanen er helstøbt på alle parametre, og man fornemmer forfatterens store research.

Den danske agent af Iben Albinus

Sigrid Melin bor og arbejder som undercover-agent for FE i Beirut. Hun er i lufthavnen for at hente sin søn, som vender hjem efter sommerferie i Danmark, da hun tilfældigt får øje på en mand, som hun har set før. Hans tilstedeværelse giver Sigrid bange anelser og fornemmelsen af, at en terrorhandling er under opsejling. Hun lader sønnen Victor tage alene hjem til lejligheden i Beirut og følger efter manden til København.

I København lykkes det Sigrid og hendes kolleger at afværge mandens planer om et terrorangreb under en koncert i Tivoli, men meget tyder på, at flere aktioner kan være på vej, og at Danmark trues af mere terror.

Sigrid sætter sig for at finde ud af, hvem der står bag terroren. Sporerne fører til en rig, ældre dame i Beirut, der tilsyneladende støtter en terrorcelle økonomisk. Men hvem sender hun pengene til, og hvad har de planlagt? Ledetråde fører Sigrid og en kollega fra Tyskland tættere på et svar, men hvem kan de stole på?

Iben Albinus formår på fineste vis at kombinere virkelige hændelser med et spændingsplot så troværdigt, at man som læser lokkes til at tro, at det hele er sket netop sådan i virkeligheden. Hun har med ’Den danske agent’ skrevet en fængslende og velkomponeret spændingsroman, hvor læseren aldrig farer vild i hverken handling eller persongalleri. Persongalleriet er stort, men overskueligt, og alle karakterer er helstøbte og overbevisende.

Selv om handlingen udspiller sig i 2015, er hovedtemaet om terrortruslen mod Danmark både aktuelt og nærværende. Handlingens sidehistorier om Sigrids forhold til sin far og til eksmanden Andreas er relaterbare og samtidig en nødvendig del af handlingens forløb og fremstår derfor overbevisende.

Romanen er helstøbt på alle parametre, og man fornemmer forfatterens store researcharbejde og lyst til at fortælle en god historie – noget, hun gør virkelig fremragende! Teksten oser af sprogligt overskud og et gennemtænkt og nøje tilrettelagt plot, der driver læseren gennem romanen som en varm kniv i blødt smør.

Bogen er andet bind i serien om Sigrid Melin, men kan sagtens læses som en selvstændig roman. Den første bog i serien hedder Damaskus. 

Anbefalingen er oprindeligt skrevet af Mette Balle Christensen for Litteratursiden