Bogforside: Den niende kreds

Pestmaske med en flænge i panden

14.07.23
Victoria Larms velskrevne krimi Den niende kreds optrævler dystre hemmeligheder i en velrenommeret skibsrederfamilie.

Sporløst forsvundet

'Den niende kreds' foregår i 1930´erne i Sverige. Den 17-årige Livia Seigel er opsat på at finde ud af, hvad der skete med hendes højtelskede onkel, Henrik Segel, som pludselig en dag forsvandt sporløst, da hun var barn.

Det eneste spor hun har, er en gammel pestmaske. Henrik Segel var overhoved for den indflydelsesrige stockholmske skibsrederfamilie Seigel, som efter børskrakket i 1929 er på vej ud over en økonomisk afgrund.

Mørke hemmeligheder ulmer

På samme tid i Venedig modtager den rodløse Calvin de Laval og hans samlever et telegram, som tvinger dem til med det samme at begive sig til Sverige. Det viser sig, at der er dybe og dystre hemmeligheder, som ulmer i familien og nu truer med at bryde ud i lys lue.

Overraskelser og uventede drejninger

Jeg blev hurtigt meget grebet af historien, på trods af at der er mange personer og mørke sidegader at holde styr på. Men historien er så spændende og skrevet så medrivende, at jeg alligevel hang på.

Historien byder på flere overraskelser og tager uventede drejninger undervejs. Ingen af personerne er hvad man umiddelbart tror de er, som læser møder du mange ulykkelige skæbner. 

Denne bog er den første i en trilogi, jeg venter spændt på og glæder mig til at læse 2. bind. 

Anbefalingen er oprindeligt skrevet af Rebekka Mohr fra Frederiksberg Bibliotek

"Rummet var cirka fem kvadratmeter stort og ottekantet. Alle vægge var fra gulv til tag dækket af billeder tegnet med kul, tusch, blyant og blæk. Mindst to tusind papirer i forskellig størrelse med ét og samme motv: Pestmasken med en flænge i panden. Fra utallige vinkler og med en renæssancekunstners følsomme hånd og detaljerigdom stirrede det tegnede fugleansigt ned på hende."

 - Victoria Larm, Den niende kreds, side 42

Inspiration