Opgiv ikke troen på kærligheden

14.09.21
Ungdomsroman. Nicola Yoon har igen skabt en hjertevarm og fantastisk historie.

Jeg har tidligere læst "Alt eller intet" og "Solen er også en stjerne" og begge bøger er værd at læse. Nu er Nicola Yoon tilbage og "Sådan lærer du at danse" er en skøn historie og hjertevarm historie om ikke at opgive troen på kærligheden. 

Kærligheden

Med "Sådan lærer du at danse" sætter forfatteren fokus på kærlighed igen, men denne gang er det i en lidt anden form. For Evie har opgivet kærlighed, efter at hendes forældre er blevet skilt. I hendes øjne var deres ægteskab godt, solidt og for evigt. Nu har hun en mor der bager når hun er ked af det, en far der er forelsket i en anden og en søster der skifter kærester så hurtigt at Evie ikke kan huske hvad de hedder.

Evie tror ikke på kærligheden og nu står hun med den mærkelige evne at kunne se hvordan alle forhold ender. Hun bider især mærke i at alle forhold ender ulykkeligt. Med et knust hjerte. Ødelagte liv. Hun tager endnu mere afstand til kærligheden. Alligevel finder den hende. I form af en høj, smuk og særlig fyr, der giver hende grund til at grine og leve livet. Men hvad sker der, når Evie, ser deres slutning?

Livet er hårdt - opgiv det ikke

Udover at være en historie om Evie og hendes tro på kærligheden, er det også en historie om at intet liv er uden skuffelse. Om at finde håbet og at kunne se det gode, i selv de dårlige oplevelser vi får. Måske endda at alle de valg vi træffer er nødvendige for den person vi ender med at blive. At der oplevelser vi skal have og skal igennem, for at blive til den vi er født til at blive - måske er det lidt for filosofisk, men alligevel.

Vurdering

"Sådan lærer du at danse" er en medrivende, sårbar, relaterbar historie, som alle young adult-læsere burde læse - det gælder både de unge og voksne læsere.

Inspiration