Bogklubben anbefaler "Når sandheden svigter"

18.12.23
Hvad sker der når man sætter falske rygter i gang på internettet?

Janus, Raul og Helena går på efterskole og skal lave et projekt om konspirationsteorier og fake news. De finder på en løgn om et eksisterende firma. De laver falske forskningsinterviews, med falske oplysninger og nyheden spreder sig lynhurtigt. Før de ved af stikker det helt af og pludselig give fake news konsekvenser i virkeligheden. 

En fejr, bliver til fem høns

Kan Janus, Raul og Helena kontrollere konsekvenserne af den løgn de spreder? Selvom de tre venner tror de har styr på det, bliver det hurtigt klart at en af dem har sin egen dagsorden og ikke er interesseret i at stoppe mens legen er god. Læs denne ungdomsbog om fake news og en historie om hvor hurtigt nyheder kan sprede sig på internettet uanset om de er sande eller ej.

Målgruppe

Bogen henvender sig til unge fra 14 år og op, men bogklubben mener, at den er lidt for let. At man faktisk føler sig lidt for voksen til bogen, når man er 15 år. Men bogen vil være god til undervisning i udskolingsklasser. Emnet med fake news er perfekt for 13 år og op, men vi synes at skrivestilen henvender sig til en lidt yngre målgruppe. En bog med et vigtigt emne og let, hvis man ikke er så vild med at læse.  

Bogen er et fint eksempel på hvilke konsekvenser internettet kan have på virkeligheden.

Husk at være kildekritisk!

Hilsen Bogklubben
 

Inspiration