Nye nordiske spændingsromaner

30.09.20
Løvfald kalder på hygge med en god bog - find nogle af efterårets mest spændende i listen her.

Ulvefælden af Nore Aslak

Klassisk spionthriller af den norske forfatter og journalist Aslak Nore. Unge Henry Storm vender i 1942 desillusioneret hjem til Oslo efter at være draget til Østfronten for at bekæmpe bolsjevikkerne.

Han har mistet troen på Quisling og nazisternes ideer, som fik ham til at drage af sted. Inden han vender hjem, er det dog lykkedes ham at opsnappe værdifulde oplysninger om et nyt våben, som tyskerne smeder planer om. Kan han gøre bod for at have kæmpet på den forkerte side ved nu at hjælpe de allierede? Og vil det lykkes ham at bidrage til at ændre krigens gang?

Forræderens børn af Leif Davidsen

Gensyn med søskendeparret Tor og Laila fra 'Djævelen i hullet'.

Et giftmord på en russisk mand i Ringkøbing bringer en modvillig Tor i kontakt med den russiske efterretningstjeneste og til Danmark. Snart kastes både Tor og Laila på en farefuld færd igennem Europa over Italien og til Volgograd.

Men hvem var Russeren i Ringkøbing? Hvorfor skulle han dræbes? Og hvem kan Tor og Laila stole på i deres jagt på sandheden?

Døden er kun et øjeblik af Lisa Holmfjord

Psykologisk thriller om løgne, intriger og mænds vold mod kvinder.

Esther er flygtet fra sin voldelige mand, den respekterede læge Andreas, og er gået i skjul på et krisecenter. Hun drikker, har psykiske problemer og kommer dårligt ud af det med de andre kvinder. Og så frygter hun den dag, Andreas modtager skilsmissepapirerne, for hun ved, at han aldrig vil give slip på hende.

David er blevet fyret fra politiet og har slået sig ned som privatdetektiv, da en kvinde fra den nordsjællandske overklasse opsøger ham med en opgave. Efterforskningen leder ham omkring en kostskole og en gammel forgiftningssag. Imens finder kvinderne på krisecenteret ud af, at Esther er forsvundet.

Kongetro af Tobias Bukkehave

Barsk roman om magtmisbrug, konspiration og nationalisme. 

For kontreadmiral Richard Cortzen startede og sluttede alting med fædrelandet. Sønne Tom har det lige modsat efter en traumatisk oplevelse som jægersoldat i Irak, og har vendt både sin far og sit fædreland ryggen.

Da faren dør, må Tom haste hjem til begravelsen, hvor en gammel soldaterkammerat prikker ham på skulderen: Danmark har brug for Tom.

Splittet mellem faderens livslange kamp for Gud, konge og fædreland og sin egen individualistiske ideologi bliver Tom sendt ud i nationens tjeneste. En iransk topprogrammør er blevet dræbt i Dubai og hans danske kæreste er forsvundet. Sagen berører egentlig ikke Danmarks sikkerhed, hvis ikke det var, fordi FE’s udsendte i Mellemøsten, som var Toms gode ven, også er blevet myrdet.

Sekten på Tågeøen af Mariette Lindstein

Første bind i den svenske forfatter Mariette Lindsteins bestseller-spændingstrilogi om Via Terra. Serien bygger på forfatterens egen flugt fra Scientology.

En new age-bevægelse har slået sig ned på herregården Via Terra på en ø i den svenske skærgård. Her samler den karismatiske leder Franz Oswald sine tilhængere under mottoet 'Vi vandrer jordens vej' og budskabet om, at verden er ude af balance og stress og giftstoffer ved at ødelægge menneskeheden.

Sofia Bauman har lige afsluttet sine universitetsstudier og bliver fascineret af Oswalds lære, og vælger at slå sig ned på øen. Men da sommeren går på hæld, og efterårstågen sænker sig over øen, får Sofia en snigende fornemmelse af at være blevet draget ind i en sekt.

Kongeriget af Jo Nesbø

Mørk thriller om familiehemmeligheder, fjeldbygd og båndet mellem brødre.

Roy er mekaniker og lever et simpelt liv i en lille norsk fjeldbygd. Men freden bliver forstyrret, da hans lillebror, Carl, vender hjem med en ny kone og vidtløftige planer.

Carl er forretningsmand og vil bygge et stort hotel for at bringe nyt liv til bygden, men snart kommer hemmeligheder fra brødrenes barndom på tværs. Roy har altid beskyttet Carl, men måske er lillebroren denne gang gået for vidt til, at Roy kan være sin brors vogter?