Mathias anbefaler: Bøger om det vilde, vilde vest

Med disse anbefalinger kan du nærmest spotte den uendelige horisont, lytte til de galopperende hove og smage den skarpe whiskey.

John Williams – Butcher’s Crossing

Selvom romanen er over 50 år gammel og handlingen foregår for præcis 150 år siden, så er temaet om at drage ud i en uudforsket verden evigt spændende. En universitetsstuderende, som er på jagt efter autentisk natur, og tre bryske og grådige mænd drager ud i Colorados barske ørken for at nedslagte bisoner. De drømmer om velstand og den perfekte jagt, hvilket det driver dem længere og længere ud for at komme frem til deres bytte. Det er en klassisk hjem-ud-hjem fortælling, der fungerer perfekt og er så levende fortalt, at den blev genudgivet på dansk i 2015.

Reserver Butcher's Crossing her 

Hernan Diaz – I Det Fjerne

I det fattige 1800-tals Sverige sender en far sine to sønner afsted mod det sagnomspundne Amerika. De bliver dog væk fra hinanden på havnen i Dublin. Den ene ender som planlagt i New York, men lillebror Håkan på syv havner på båden til San Fransisco. Nu går rejsen ud over stepperne mod øst. Det er en rejse, hvor Håkan møder guldfeberens forbandelse, en visionær naturforsker, immigranttog så langt øjet rækker, ensomhed og indfødte. Det er en vild, sanselig bog, som både går hurtigt og langsomt og viser naturen og menneskers brutaliteter.

Reserver I Det Fjerne her

Inspiration