Maria anbefaler bøger med rod i de gamle nordiske traditioner

16.10.23
Nyd blæsten og regnen sammen med disse romaner om nordiske traditioner, levevis, magi og mytologi. De læses bedst foran bålet!

Du har sikkert allerede læst Vølvens vej af Anne-Marie Vedsø Olesen og Saga Borgs episke serie, der starter med Vølvens datter men måske du også kan lade dig inspirere af disse forslag:

Inspireret af klinterne ved Stevns og Møn har Helle Ryding skrevet en mageløs fantasytrilogi for både unge og voksne om klintekongens datter. 1. bind er Serpina og hele serien er virkelig er værd at læse.
Find 'Klintespind'-serien her

Er du med på at lade dig forføre af elverfolk og sagnene fra de gamle folkeviser, kan Bjergtaget - og de blev lokket af Sidsel Sander Mittet være et godt bud.
Find 'Bjergtaget'-serien her

Hvis du helst vil holde dig til vikingetiden, bør du læse Mette Finderups serie "Den grønne ø”. Den starter med Smertensbarn.
Find 'Den grønne ø' her

Er du også bare vild med seje, stærke kvinder og kvindefællesskaber bør du straks kaste dig over Anne Fortiers Amazonernes ring, der faktisk minder meget om Da Vinci mysteriet og som har en overraskende nordisk drejning til sidst.
Find 'Amazonernes ring' her

Lige nu glæder jeg mig rigtigt meget til at kaste mig over Malene Ravns Spående vølve og Dina Kjøng Sjöbloms Mellem verdener, mens jeg håber at du vil sende mig forslag til andre bøger i samme stil (maria.sjoeblom@aalborg.dk) – så laver vi nemlig en fælles liste!
 

Inspiration