Marie læser: Legends & lattes

15.09.23
Dragonlance møder Jenny Colgan, og duften af kaffe lokker godtfolk til

Du tager en ork, som er træt af livet som lejesoldat, en hobgoblin med flair for tømrerarbejde, en succubus med kreativ åre og forretningssans, et rottevæsen med et gudsbenådet talent for bagning, og så har du den perfekte opskrift på den dejligste kaffebar i alle virkelige og fantastiske verdener.

Efter 22 års blodige eventyr får Viv endelig fingrene i en Scalvert´s stone, som under de rette betingelser skulle bringe held og rigdom, og med den i hånden forlader hun sin gruppe af lejesoldater og tager til byen Thune. Efter et besøg på en gnomisk kaffebar, har hun haft drømmen om at skabe sit eget fristed og med kaffens aroma som evig kompagnon, og i Thune køber hun en gammel hestestald, og går i gang med at omforme den til noget så eksotisk som en kaffebar.

Fra forfalden hestestald til moderne og indbydende kaffebar

Det tilfældige møde med hobgoblinen Cal får sat gang i ombygningen af hestestalden, og succubusen Thandi er et friskt pust af praktisk forretningssans og smukt udførte spisesedler. Den længe ventede levering af gnomernes fantastiske opfindelse, kaffemaskinen, og med den en perfekt latte, overbeviser endelig vennerne om, at kaffe ikke er så tosset en idé i en by, hvor ingen før har hørt om sådan en mystisk drik.

Sprækker i idyllen

Kaffebaren kommer stille og roligt op at køre, og en af de første tøvende kunder, viser sig at være mesterbageren, som ingen vidste, de havde brug for. Alt går som planlagt, kunderne strømmer efterhånden til, så hvorfor kan Viv ikke rigtigt nyde det? Madrigalens svende, som ønsker beskyttelsespenge, frister hende til at falde tilbage i fortidens slå-først-mentalitet, og den tidligere frænde, elveren Fennus, kommer med slet skjulte trusler mod hendes nye venner og sjælefred. Virker stenen egentlig så godt, som den skal, og hvordan sikrer hun sig, at Fennus ikke stjæler den? Det er slet ikke så let at slå sig ned og leve sin drøm ud. For Viv er en ork, og sværdet Blackblood hænger over disken og er meget fristende, når truslerne mod idyllen banker på døren.

Når eventyrerne slår sig til ro og bliver hjemme

Travis Baldree har med ”Legends & lattes” (2022) begået noget så sjældent som en perfekt blanding af hygge og fantasy. Det giver minder til de dejlige, hyggelige glimt fra Det Sidste Hjemsteds Kro i Drangonlance-bøgerne, men denne gang får vi lov at blive der. Eventyrerne bliver hjemme i denne historie, og det er et friskt pust for fantasylæsere, som også godt kan lide, at det er lidt rart og at drømme sig væk i cinnamon rolls og hyggeligt drilleri mellem orker, universitetsstuderende, succubuser og kæmpekatte.

Noget der ligner 'Legends & lattes' 

Inspiration