Mand med høretelefoner er i gang med at lægge tøj sammen - en jeansskjorte. Han smiler - måske fordi han lytter til en god lydbog.

Støvsugning og sprøde stemmer – 5 lydbøger der får dig til at elske at gøre rent

Lydbøger får dig til at længes efter Nilfisken og tårnet af beskidte tallerkner. Her er 5 forslag til dine næste lytteoplevelser.

Opvasken tårner sig op, nullermændende hvirvler om fødderne på dig som var de vindhekse i Tombstone, og bilen er fedtet ind i myggelig uden på og sommerens Sun Lolly inden i. 

Vis mig en plet som en lydbog og lidt knofedt ikke kan fjerne

Listen med praktiske gøremål er lang som håret i dit bruserafløb, og du er lykkelig. Lykkelig fordi du har en endnu længere liste med lydbøger, du skal have lyttet til, og du ved, der er ikke meget som går bedre hånd i hånd som hovedrengøring og højtlæsning. 

Hvad skal du så lytte til mens du plasker, sjasker og tørrer? Vi har 5 bud herunder

Sapiens – en kort historie om menneskeheden – Yuval Noah Harari

Du får en fascinerende gennemgang af hele menneskehedens historie fortalt ud fra tre revolutioner – den kognitive revoliton, landbrugets indtog og den videnskabelige revolution. Det er sindsygt spændende læsning og er en forrygende bog at parre sokker til.

Find den på eReolen her

Lyt den på engelsk på eReolen Global

Hvis der skulle komme et menneske forbi – Thomas Korsgaard

Første bog i Thomas Korsgaards trilogi om Tue, det skrantende landbrug, det svære familieliv og tilværelsen i og omkring Skive. Hvis du allerede har læst den, så giv lydbogen en chance. Den er indtalt af forfatteren selv, hvilket giver fortællingen en ny dimension.

Er særligt velegnet i kombination med gulvvask med sæbespåner.

Lyt den på eReolen her

Tjenerindens fortælling – Margaret Atwood

Bogen bag tv-serien som er aktuel med sin fjerde og sidste sæson. Margaret Atwoods dystopiske roman om en ikke så fjern fremtid i Nordamerika er lige dele medrivende, tankevækkende og gåsehudsfremkaldende.

Er oplagt som lydtæppe, når du river blade sammen i haven.

Lyt den på eReolen her

Eller lyt den på engelsk på eReolen Global

Misery – Stephen King

Stephen King fylder 75 i år (2022) og der er masser at gå i gang med på eReolen. Misery er en klassiker om forfatteren Paul Sholdon, som bliver holdt til fange af en sindssyg kvinde, der forsøger at tvinge ham tl at genoplive en ellers afsluttet romanserie. Når du er færdig med Misery, kan du tage hul på Carrie, så Dyrekirkegården og derefter Det onde og og og…

Stephen King er god at hænge tøj op til.

Find Stephen King på eReolen

Stephen Fry der læser hvad som helst op

Her skal du være lidt ferm til engelsk for at få det optimale ud af oplevelsen. Til gengæld får du en sprød, dyb stemme med fantastisk diktion, artikulation, dynamik og rytme.

Det er faktisk lige meget om det er indkøbssedlen, Harry Potter, græske myter eller noget helt fjerde, den gode Fry læser op. Det er bare lækkert at lytte til.

Stephen Frys stemme er specielt god, når du skal støve de høje skabe af, som du plejer at springe over, fordi du ikke kan nå, men som det altså er på tide at få gjort noget ved.

Prøv f.eks. bøgerne om græsk mytologi – Mythos, Heroes og Troy

Eller Harry Potter-serien

Eller Hitchhikers guide to the galaxy

God arbejds- og lyttelyst.

Inspiration