Foto: Jan Szwagrzyk, Unsplash

Iskold underholding til dig, der er sneet inde

03.01.23
Vi har samlet en vantefuld god underholdning til dig, der er sneet inde eller bare foretrækker at nyde sneen indendørs i disse dage. Bøgerne og filmene er alle tilgængelige hjemme fra den varme lænestol, når du logger på med dit bibliotekslogin.

Iskolde dramaer på Filmstriben

Arctic

En mand er styrtet ned i ødemarken i Arktis. Her forsøger han at overleve, han fisker og prøver på at få kontakt med omverdenen. En dag beslutter han sig for at forlade de trygge rammer omkring det nedstyrtede fly for at finde hjælp.

Se "Arctic" på Filmstriben

Fargo

Jerry er i økonomiske vanskeligheder. Han hyrer to forbrydere til kidnappe sin egen kone. Han håber at få en klækkelig løsesum fra sin stenrige svigerfar. Snart viser det sig at han har allieret sig med to af Minnesotas mest uduelige fyre. Det bliver ikke bedre for Jerry, da den snarådige politkvinde Marge begynder at kigge på sagen.

Se "Fargo" på Filmstriben

Magnetisørens femte vinter

Friedrich Meisner, magnetisør og naturlæge kommer i 1819 til en lille by i Nordsverige. Han virker overbevisende med sine helbredende evner, da han helbreder en blind pige. Men der er også skeptiske og tvivlende beboere i byen.

Se "Magnetisørens femte vinter" på Filmstriben

Misery

Efter en bilulykke plejes forfatteren Paul Sheldon i et ensomt beliggende hus af en ukendt, sindssyg kvinde, der samtidig forsøger at tvinge ham til at genoplive sin berømte romanserie ved udspekulerede ydmygelser.

Se "Misery" på Filmstriben

Stormfulde bøger på eReolen

"Ingen udvej" af Taylor Adams 

Darby Thorne strander i en snestorm på en rasteplads i Rocky Mountains. Da hun opdager en lille pige låst inde i en varevogn står hun over for en ukendt kidnapper blandt sine medrejsende.

Lån "Ingen udvej" på eReolen

"Bjørnen" af Katrine Marie Guldager

Vibse, gymnasielærer i 50'erne, fyret fra gymnasiet pga. samarbejdsproblemer, datteren er flyttet og ægtemanden er en idiot. Hun flygter til deres hus i Sverige, og kommer under en snestorm til at stå ansigt til ansigt med sin indre frygt og vrede.

Lån "Bjørnen" på eReolen

"Sne" af Orhan Pamuk

Den tyrkiske eksildigter Ka rejer til byen Kars i det nordlige Tyrkiet, samtidig med at en afdanket skuespiller og en fordrukken officer under dække af en snestorm anstalter et lokalt militærkup.

Lån "Sne" på eReolen

"61 timer" af Lee Child

En voldsom snestorm hærger South Dakota, hvor en morder nærmer sig den mindre by Bolton. Heldigvis ankommer Jack Reacher, helt tilfældigt, til Bolton og snart har han fingrene i en sag, der trækker sine blodige spor til et hemmeligt militæranlæg lidt udenfor Bolton

Lån "61 timer" på ereolen
 

"Lyden af stilhed" af Rosemund Lupton 

Psykologisk thriller. Hvor længe kan et menneske overleve i en snestorm i Alaska? Et sted uden mennesker, uden lys, uden varme, uden håb om at blive fundet i tide. Det finder Yasmin og hendes 10-årige døve datter Ruby ud af efter at have tilbragt uendelige timer i ødemarken.

Lån "Lyden af stilhed" på eReolen

Inspiration