Udvikling af Teri Terry
Udvikling af Teri Terry

Udvikling af Teri Terry

03.04.19
Ungdomsroman: Afslutningen på historien om Shay og Kai skuffer på ingen måde, selvom den nok er lidt uden for min fatteevne.

Jeg er imponeret over dybden i denne historie. Det er ikke bare en dystopisk historie om, hvad der ville ske, hvis en frygtelig epidemi brød ud og slog en masse mennesker ihjel og efterlod andre med mystiske evner. Det er heller ikke bare en historie om venskab, kærlighed og mod til at gøre alt, hvad man kan for dem, man elsker. Ej heller er det kun en historie om en gal mands projekt, der ender med at koste langt mere, end han var villig til at betale. Det er så meget mere end alt det. Og jeg er stadig ikke helt sikker på, at jeg forstår det til fulde.

Shay er endt sammen med Xander i "Multivers", en gruppe af overlevende, som alle har evnen til at forbinde sig med hinanden, jorden og træerne og hjælpe hinanden gennem denne forbindelse. Hvad Xander håber at opnå, vil jeg ikke afsløre, men det, han vil, sætter spørgsmålstegn ved ens overbevisning af, hvad der er godt for mennesket. Xander tror på, at der er mange universer, og at de overlevende har muligheden for at kunne nå dem via de evner, de har fået.

Som læser bliver vi præsenteret for, at ondskab findes i mange former – skal vi slå mange ihjel for at redde de få? Skal vi lade skæbnen styre, eller er det den stærkeste, der altid vil overleve? Vi bliver stillet en masse etiske spørgsmål om bl.a. genmanipulation og eksperimenter med mennesker – hvor langt kan og tør vi gå? Leger vi for meget Gud så? Samtidig er der også spørgsmål om menneskets behandling af Jorden og dens ressourcer – kunne vi gøre det bedre eller anderledes?

Det er en sindssygt spændende serie, og jeg er imponeret over, at forfatteren har kunnet holde tempoet så højt igennem alle tre bøger. De er velskrevne, gennemførte og i det hele taget både dragende og fængslende. Som læser skifter man mellem mange følelser som fortvivlelse, forelskelse og forståelse – vi kommer igennem mange flere, og ja, måske skal hele serien læses en gang til! Jeg giver den i hvert fald mine varmeste anbefalinger.

Inspiration