Øjebliksbilleder af Sofie Riis Endahl
Øjebliksbilleder af Sofie Riis Endahl

Øjebliksbilleder af Sofie Riis Endahl

04.04.19
Ungdomsroman. Øjebliksbilleder er bogen til dig, der går på gymnasiet, og som kæmper lidt med at passe ind – bare rolig, du er ikke den eneste.

De to hovedpersoner, Ingrid og Johanne, er tidligere bedste veninder, men der er sket noget, som har medført, at de ikke kan holde ud at være i samme lokale. De kæmper begge to med tvivlen om, hvor de passer ind henne.

Ingrid er blevet kæreste med Johannes ekskæreste, men elsker hun ham virkelig, og elsker han hende? Samtidig er Ingrid kommet i en vennegruppe, hvor hun konstant er udenfor, og hvor hun kæmper for, at de skal se hende, men er det virkelig kampen værd? Johanne er blevet bollevenner med den populære Silas, men er det ikke kun, fordi de begge er ensomme, og Johanne ikke kan sige fra over for ham? Hun kæmper også med, at hendes forældre er skilt, og at hun føler sig langt væk fra sin far og hans nye liv. Begge piger skal indse, hvad der er galt i deres liv, og så finde modet til at sige fra og fikse det. For inderst inde er de begge to ulykkelige – også selvom deres øjebliksbilleder på Instagram og andre sociale medier viser noget andet.

Det er en god fortælling om at finde sit eget ståsted i en travl hverdag, hvor man konstant bliver målt og vejet. Nogle gange er det sundt at tage et skridt tilbage og få pusten. Mærke med sig selv, om man bevæger sig ud på dybt vand, og hvis man gør, er det ofte en god idé at finde land og svømme ind igen.

Inspiration