De sidste zoner af Line Kyed Knudsen
De sidste zoner af Line Kyed Knudsen

De sidste zoner af Line Kyed Knudsen

08.01.20
Ungdomsroman. Vega og Titan lever begge uvidende om hvordan verden ser ud udenfor deres sikre boble og intet er hvad det giver sig ud for at være!

Den her historie var slet ikke som jeg havde forventet, men det var en glædelig overraskelse. Det er en ret intens historie og jeg læste den på et par timer, så opslugt var jeg.

Jordens undergang

Historien fortælles i et hastigt tempo og især efter at Vega kommer over på den anden side af muren (det kan jeg godt spoile uden at nogen bliver sure), er ikke mange øjeblikke til at stoppe op og trække vejret. Det gør at man som læser føler presset som Vega og Titan er under. De skal træffe svære beslutninger hurtigt og de har ikke altid mulighed for at tænke over konsekvenserne af de valg.

Jeg blev mindet om både "Mørkt stof" af Teri Terry og "Divergent" af Veronica Roth. Ikke fordi "Jorden under os" som sådan minder om dem, men det er mere de følelser man har mens man læser den. Følelsen af ikke at se det hele billede, at blive holdt hen af fx myndigheder eller dem man holder af. Af håbløs- og rodløshed. Følelsen af ikke at passe ind og følelsen af hvad der sker med en, når ens verdens billede bliver ødelagt. Vega og Titan opdager at intet er hvad det giver sig ud for at være og at Jorden måske er ved at gå under. 

Vurdering

Der er flere ting jeg er spændt om kommer til at ske i næste bind, nu vil jeg ikke spoile for meget, men jeg blev efterladt med ret mange uafklarede spørgsmål og en del løse ender, men samtidig håber jeg også at jeg bliver positivt overrasket og at det jeg tror kommer til at ske, ikke nødvendigvis holder.

Jeg kan i hvert fald varmt anbefale den til fans af de ovenstående serier. Til science fiction fans. Fans af dommedagshistorier og rumeventyr. Der er lidt for enhver og det fede er, at den kan læses både af drenge og piger - så har man en teenager der er glad for den slags bøger, så kan det her være et bud på den næste læseoplevelse.

 

Bestil "De sidste zoner" af Line Kyed Knudsen her. 
 

Inspiration