Linda og Valentin - ikonisk tegneserie

24.01.22
I januar døde Jean-Claude Mézières - en af skaberne af kulttegneserien Linda og Valentin i en alder af 83 år. Her kigger vi nærmere på den vigtige tegneserie.

Historien i Linda og Valentin

Linda og Valentin handler om to rumtids-agenter, der arbejder for Rumtidstjensten på Jorden i en ikke så fjern fremtid. Med deres rumskib kan de to agenter derfor både rejse i tiden og besøge fjerne gallakser. Serien er derfor fyldt med interessante væsner fra fremmede planeter, teknologi og tidsrejser.

Tegneserien udkom første gang i 1967 og det blev begyndelsen til 25 album, som er oversat til 20 sprog! Serien har vundet adskillige priser.

Hvorfor læse den?

Linda og Valentin er en ikonisk science fiction serie, der brillierer både med sin historie og ikoniske tegnestil, der blev leveret af nu afdøde Jean-Claude Mézières. 

Men serien har også haft indflydelse på mange senere science fiction produktioner, der har lånt fra seriens iderigdom.  Særligt Star Wars filmene ser ud til at have været meget inspireret af Linda og Valentin, men man kan også se referencer i Indepence Day og fantasyfilm som Conan the Barbarian.

Inspiration