Billede af CHUTTERSNAP på Unsplash
Billede af CHUTTERSNAP på Unsplash

Nye engelske tegneserier for børn

Er dit barn godt i gang med engelskundervisningen, men mangler motivation for at læse mere? Tjek disse fede historier i tegneserieform!

Det kan være svært at få knækket læselysten, måske især når man også skal læse på et andet sprog end sit eget. Noget, der ofte kan gøre det lettere og åbne døren på klem til den gode læsning, er når teksten suppleres med en masse billeder. Med andre ord; når der er tale om tegneserier!

Så hvis du eller dit barn trænger til at træne jeres engelske ordforråd og øve læsning af dette smukke sprog, kan I med fordel gribe ud efter nogle af de følgende.

Run on your new legs af Wataru Midori

Shouta Kikuzato vil gerne spille fodbold, og helst på sin skoles prestigefyldte hold. Desværre sætter en voldsom ulykke en stopper for hans ambitioner, da han mister sit ene ben. Kikuzato er mismodig og har opgivet at opnå sine drømme om at blive en stor atlet, men da Chidori, en protesemager, ser Kikuzatos kunstige ben - og fart - foreslår specialisten et partnerskab: Chidori designer og bygger et ben til Kikuzato med fokus på fart, og alt hvad Kikuzato skal gøre, er at løbe!

"Run on your new legs" er en af de nye mangatitler, vi hos Aalborg Bibliotekerne har indkøbt. Mangategneserier er endnu engang stigende i popularitet i Danmark, og her er en titel vi varmt kan anbefale.

Scurry af Mac Smith

I en regnfuld, kold, mørk og menneskeløs verden kæmper en gruppe husmus for overlevelse igennem en lang og underlig vinter. Kolonien er langsomt ved at blive desperat, for mad er der ikke meget af og farerne lurer overalt. Men da rygterne om en væltet truck fuld af mad når kolonien indgydes musene med nyfundet håb og deres bedste spejdere, heriblandt den modige Wix, tager ud på en farefuld færd forbi hegnet.

Vanvittigt smukke billeder supplerer denne spændende og vilde fortælling om hunger og heltemod.

Roll call af Molly Knox Ostertag og Xanthe Bouma

Bedstevennerne Jess og Olivia har altid elsket at finde på historier. Først i deres lege som små børn, og siden med rollespillet Dungeons & Dragons. Men da Olivia vil tilføje spillere til deres gruppe, oplever Jess hvor svært det er at dele deres spil - og sin bedste ven.

Har man ikke spillet rollespil som f.eks. Dungeons & Dragons er der intet tidspunkt som lige nu; internettet bugner med grupper og rollespil har aldrig været så udbredt og "mainstream" som i øjeblikket. "Roll call" er en skøn historie, hvor rollespillet fylder en del, men måske ikke er det vigtigste.

Wingbearer af Marjorie Liu og Teny Issakhanian

Pigen Zuli lever et roligt liv i Det store træ. Hun er opvokset hos de mystiske fugleånder, som bor i træet, og har aldrig rejst ud over dette sikre sted. Det har aldrig været nødvendigt - før nu. En ondskabsfuld kraft truer nemlig træets livgivende magi, så Zuli og hendes uglevogter, Frowly, må af sted og undersøge sagen.

Wingbearer åbner for et fantastisk fantasyunivers, som man virkelig kan dykke dybt ned i og lade sig fortrylle af.

Inspiration