Bogklubben anbefaler Siff

Bibliotekets bogklub for 10-14-årige anbefaler serien om Siff.

Der er tre bøger i serien om Siff. Vi læste den første bog "Siff- Rådne jord". Den var virkelig spændende og ind i mellem lidt ulækker.  Da vi havde læst den først bog, så måtte vi bare læse de andre to bøger i serien.

Serien handler om Siff, der forsøger at slippe fri fra et fælt børnehjem og finder sammen med to andre børn Thora og Oliver. Historien foregår i et science fiction-univers, som domineres af Firmaet. Firmaet kontrollerer alt. De har ’øjne og ører’ alle vegne og er der med det samme, hvis nogen overtræder deres love. Børnehjemsbørn og andre fattige regnes ikke for noget. De fattige bor nede på jorden, hvor der er forurenet og ødelagte omgivelser, og de rige bor højt oppe i smukke bygninger, hvor luften er ren og fin, og de kan se himlen.

Siff og vennerne forsøger at overleve i en farlig verden uden mad og rent vand. Det er en fed serie, som foregår i en dystopisk cyperpunk-fremtid, hvor vennerne må stå sammen for at overleve. Serien er nem at læse og svær at lægge fra sig. Der er virkelig fede cliffhangere fra bog til bog, så man lige må læse den næste. Historien overrasker gang på gang. Så snart vi troede, at vi havde regnet handlingen ud, så tog vi fejl.

Barsk cyberpunk - men det gode vinder heldigvis

Inspiration