Sommerlæsning

Sommerlæsning for begynderlæseren

05.07.23
Er du også en af de forældre, der håber og beder til, at dit barn holder fast i læsningen i sommerferien? Her en din redning – 5 bud på sjov sommerferielæsning for den nye læser.

Der er gode grin i vente og måske bliver I sammen klogere på, hvad man IKKE skal gøre!

Finn får en flåt

Finn, far og mor er i skoven. Desværre er Finn så uheldig at få en flåt på sig. Finn skal tage det som en mand, synes Finns far. Hvad mon Finns far ville sige, hvis det var ham der blev bidt af en flåt?! 

Hvis I har læst bøgerne om Sallys far og synes at de var sjove, skal I helt sikkert læse denne bog om Finn og far. Bogen er i letlæsnings kategorien med gul prik og kan læses af den helt nye læser fra 6 år.

Ibs gebis bøvser bedst

Æg og Pip er på besøg hos gamle Ib, som drikker Boble Brus, der får hans gebis til at slå de vildeste bøvser. Da de tre venner er på vej for at købe ind til Ibs tomme køleskab møder de byens bøller! Bøller ville ønske, at de aldrig havde stiftet bekendtskab med gamle Ib! 

En sjov bog med god fantasi og en sej helt. Bogen er lix 8 og kan selv-læses fra 7 år.

Riko får paryk

Kurts lillebror Riko er skaldet. Det er en skam, synes Kurt, så han må selvfølgelig hjælpe lillebror med at få noget hår på hovedet. Det er hylende morsomt at læse om alle de skøre muligheder der er for, at Riko kan få sig en god hårpragt. Eller er det mon alligevel sejt at være skaldet? Hvad siger mor?

Denne bog minder meget om de sjove bøger om drengen Vitello. Bogen er med gulprik og kan læses af begynderlæseren fra 6. år.

Nor og Frida - Huler og tøser

Pigerne vil gerne være med, når drengene bygger huler, men huler er altså ikke noget for piger, mener drengene. Pigerne tager kampen op – mon drengene stadig mener, at huler ikke er noget for piger?

Det er en super sjov bog til begynderlæseren, der elsker en god lille konkurrence mellem drenge og piger. Den kan læses fra 6 år og har lix 5.

Silas ser en Zombie

Denne bog ser virkelig uhyggelig ud - og det er den også (lidt!), men den er allermest årsag til krampeanfald af grin! Silas må ikke se zombiefilm. En aften kommer Silas - næsten ved et uheld - til alligevel at se en film om zombier. Det skulle han nok ikke have gjort! Er det mon en zombie, han kan høre, da han ligger i sengen?

Denne bog får de største anbefalinger til den nye læser, som godt tør læse en bog, der ser lidt uhyggelig ud, men som er virkelig sjov! Bogen er til begynderlæseren med lix 5.

Inspiration