Bøger og 2. Verdenskrig

14.10.21
Undervurder ikke en boghandler

Jeg elsker Jojo Moyes’ bøger, og den her minder lidt i stil om hendes historier. Selvom settingen er just er hyggelig – London under 2. verdenskrig – er det en historie med utrolig meget charme og hjertevarme. 

Grace og bøgerne

Grace har ikke haft en nem opvækst og er ikke længere ønsket i sit barndomshjem. Hun flytter til London med veninden Viv, men livet i storbyen er ikke glamourøst som de havde forestillet sig. Viv får arbejde i Harrods, mens Grace må arbejde i en støvet og gammel boghandel – men hun lader sig ikke slå ud og netop derfor elsker jeg hende. Hun er sej og har masser af gå-på-mod – også selvom livet bliver ved med at spænde ben for hende. 

Det er ikke kun en historie om kærlighed til bøger, om hvor stor betydning historier kan have og om hvor meget fællesskab man kan skabe omkring læsning. Det er også en historie om at finde sig til rette i en ny hverdag, om at overleve mens verden omkring en er i krig og om at finde lyset, selv når det hele ser sortest ud. 

Vurdering

Det er virkelig en historie der er værd at læse – eller høre som lydbog. Jeg var i hvert fald opslugt og underholdt af historien og jeg giver den mine varmeste anbefalinger. 
 

Inspiration