Mesterens falske spil af Anna Ruhe

20.08.20
Fantasy. Luzie klarer sin første opgave som duftapoteker, men samtidig lurer en ny og farligere fjende end hun tidligere har mødt. Kan hun og Mats klare det denne gang?

Jeg er pjattet med den her serie! Ikke kun fordi forsiderne er utrolig smukke og fordi hvert kapitel prydes af smukke vignetter, men fordi det er en virkelig god historie og tilpas anderledes end alt andet fantasy til børn/unge jeg har læst. Jeg synes ideen med at dufte kan have egenskaber er virkelig godt fundet på og rigtig godt udført i den her bog. Samtidig synes jeg alle opskrifter og navne på dufte er virkelig godt fundet på.

For at få det bedste ud af det, skal man dog læse de to første bøger inden man går i gang. Der er mange tråde tilbage til tidligere hændelser og jeg tror ikke læseoplevelsen ville være det samme hvis ikke man havde baggrundshistorien på plads. Når det så er sagt, er dette tredje bind fuldt ud på højde med de forrige.

Historien er spændende og jeg kan godt lide de prøvelser Luzie bliver stillet overfor undervejs. Ikke alene skal hun tænke på sin egen sikkerhed, men hun skal også tænke på sine venners. Samtidig skal hun lære at stole på sit fantastiske talent og finde styrken til at bruge det. Der er også en lille snert af den første kærlighed og hvor svær den kan være at navigere rundt i.

Der er tilpas meget action, drama og spænding. Beskrivelserne af omgivelserne er nok til at man fint kan danne sig et overblik over hvordan der ser ud, hvordan personerne er mm. - det bliver ikke trukket i langdrag.

Alt i alt er det en virkelig god serie til teenageren der gerne vil læse fantasy, uden at det behøver at være alt for kompliceret eller dufte (haha!) for meget af sværd, drager og magi. Jeg kan varmt anbefale den!