Lasse-Leif og de hemmelige kæledyr af Mette Finderup
Lasse-Leif og de hemmelige kæledyr af Mette Finderup

Lasse-Leif og de hemmelige kæledyr af Mette Finderup

03.04.19
Lasse-Leif og Luske-Lise holder hemmelige kæledyr (lus). Anbefales til de 3-5-årige drenge og piger.

Lasse-Leif bor sammen med sin mor, far og Luske-Lise, som er en dukke, Lasse-Leif engang har fået af sin mor. De to udgør et godt makkerpar, for Luske-Lise gør altid alle de ting, som Lasse-Leif ikke må for sin mor. Mette Finderups serie om Lasse-Leif og Luske-Lise byder på en række skønne og sjove historier i genkendelige hverdagssituationer og kommer omkring de følelser, der er forbundet med at være et lille barn. I denne historie drømmer Lasse-Leif om at få sit eget kæledyr, og da han og Luske-Lise får lus i børnehaven, har de pludselig en hel koloni af hemmelige kæledyr. En herlig historie, som på sjov facon sætter fokus på det knap så sjove emne at få lus. Egner sig godt til dyreglade piger og drenge omkring de 3-5 år.

Lasse-Leif har ønsket sig et kæledyr længe, men mor siger nej. Til kæledyrsdag i børnehaven har han ikke noget dyr at tage med, og mor siger, at han bare kan tage Luske-Lise med i stedet. I børnehaven er der en langhåret pige, som krammer Luske-Lise, og noget tid senere vågner Lasse-Leif og Luske-Lise om natten, fordi det klør. De har fået lus, og hvor er det bare fantastisk, for nu har de jo en hel koloni af hemmelige kæledyr, som mor og far ikke ved noget om. Desværre er det ikke helt nemt at skjule, at man har fået lus, når mor pludselig også begynder at klø.

Lasse-Leif-bøgerne er så absolut min favoritserie for mindre børn! Det fantastiske og helt centrale i serien er makkerparret Lasse-Leif og Luske-Lise, som på kreativ vis altid finder en løsning til at opnå det, de vil, selvom mor siger nej. Her er ingen løftede pegefingre, og oplevet fra barnets synsvinkel kan man kun klappe i hænderne over Lasse-Leifs og Luske-Lises fantasi og opfindsomhed. Jeg synes også, at det er en særlig fin detalje, at Luske-Lise er lige så sprællevende som alle andre, og at det aldrig italesættes, at hun er en dukke.

Mette Finderup fortæller historierne om Lasse-Leif i et enkelt, åbenhjertigt sprog, og Annette Carlsens enkle og charmerende tegninger zoomer ligeledes ind på de centrale temaer i historierne. Lasse-Leif-bøgerne er fantastiske til at ramme en genkendelig hverdag og tematik, som børn let kan aflæse og relatere sig til. Hermed en stor anbefaling til alle forældre om at kaste sig over serien, som p.t. rummer 13 bøger.
 

 

Inspiration