Serien om Store Monster og lille monster

Monsterstore følelser

Serien om Store Monster og lille monster sætter ord og billeder på alt fra vrede og savn til højdeskræk, misundelse og dårlig samvittighed.

Monsterstore følelser kræver monstergode fortællinger for at blive forløst. Serien om Store Monster med den lange, grønne læse og lille monster med de røde sko fører de 3- til 5-årige sikkert gennem det meste af følelsesregistret.

I første bind har lille monster ikke lyst til at lege, for Store Monster bestemmer alting. I fjerde bind har Store Monster fået monsterpest, og er helt umulig at gøre tilfreds, så lille monsters tålmodighed kommer på noget af en prøve. Og i bind otte er Store Monster ved at gå ud af sit gode monsterskind af misundelse, fordi lille monster har fået en killing.

Áslaug Jónsdóttirs markante tegninger i klare kulører indrammer den underfundige handling og stemning i Kalle Güettler og Rakel Helmsdals fortællinger; som i niende fortælling, ”Monstre i knibe”, hvor de to monstervenner ufrivilligt får en ekstra logerende, da Pjuskemonster installerer sig på sofaen og siger, at hun aldrig tager hjem igen. Nu er gode råd dyre, for det kan jo være monsteranstrengende altid at have gæster:

- Kan hun ikke bo på kattehjemmet? Så er der jo nogen, der tager hende med hjem som en kattekilling, prøver lille monster. – Nej, lad os bygge et rigtigt monsterhus til hende, foreslår Store Monster. 

Som sagt, så gjort; med hvide monstervinduer og blå monstermøbler. Og da Pjuskemonster endelig flytter ind, kommer Store Monster og lille monster med blomster og varm suppe, som monstre jo gør …  i klare farver og med lige dele begejstring og lettede udtryk i de store monsterøjne.

Gode monstre på sengekanten

Bøgerne om Store Monster og lille monster er oplagte til godnatlæsning, og lægger op til mange gode samtaler med familiens 3- til 5-årige om at blive monstergode til at forstå verden og deres egne følelser bedre.

Der er ti bøger i serien, der er i ekstra højformat, så der er plads til Store Monster på billederne. Bøgerne findes også som ebøger.

Bestil Store Monster og lille monster som ebøger.

Inspiration