Store følelser for de mindste

Vi anbefaler: Store følelser for de mindste

18.08.23
En samling af charmerende billedbøger om følelser. Hjælper med at sætte ord på genkendelige og svære situationer fra de mindstes hverdag.

Det er vigtigt for små børn at forstå og tale om følelser, for det er det sprog, de taler, indtil ordene og forståelsen af dem selv og omverdenen får bedre fat. I denne billedbogsamling om nogle af de følelser - både de rare og mindre rare - der kan fylde hos de små, er der fine spejlings- og samtalemuligheder at hente. De udvalgte tekster er i forvejen udgivet som selvstændige billedbøger.

Willi er sur, fordi han ikke må få sin gamle sut med i børnehave. Lilla og Løve er da ikke bange for noget – eller er de? Så er der Winnie, der vågner fuld af glæde og leger hele dagen med Leo, mens Frede både bliver skuffet og rasende, så han kommer til at flippe ud, da han ikke må være med i Selmas leg. Betty er vist lidt forelsket, og det er en smule forvirrende, men heldigvis ved far en masse om det. Og så er der den store sorg, der følger med, når man mister én, man holder af.

Det kan være hårdt at være et lille menneske i sine følelsers vold, og her kan bøger om letgenkendelige hverdagssituationer lægge op til gode samtaler, der kan hjælpe de yngste læsere med at forstå verden og deres følelser bedre.

Oprindeligt skrevet af Annie Christensen fra Litteratursiden

Tags
Inspiration