Kampen om sommersværdet af Rick Riordan

Kampen om sommersværdet af Rick Riordan

31.07.19
Kalder alle Percy Jackson fans, der er en ny helt i byen!

Sjældent har jeg været så godt underholdt mens jeg har læst en fantasyfortælling. Der er virkelig smæk for skillingen, rappe replikker og fed humor. Forfatteren formår at skrive både malende, detaljeret og underholdende, samtidig med at det er ret dystert. 

Nordisk mytologi

Magnus får vendt sin verden på hovedet da han opdager at han er søn af en nordisk gud og at han skal være med til at standse Ragnarok. Han bliver udsat for den ene vanvittige ting efter den anden, men det går bare op i en højere enhed. Hver af vennerne har vigtige roller de skal spille og dette gør de på fineste vis. Jeg holder i hvert fald af dem alle sammen og håber også at de får roller at spille i de næste bind.

Jovist, det er fantasy og det handler om nordiske guder, men det handler i ligeså høj grad om at være alene og forladt og ikke turde stole på nogen. Det handler om kærlighed og hvor stor den kan være - og hvor meget man kan være villig til at opgive for kærligheden.

Vurdering

Jeg synes det er en glimrende bog. Den kan ramme mange målgruppe, både dem der har læst Harry Potter og dem der ikke har. Den kan læses af både piger og drenge og alle vil (forhåbentlig) finde den lige så underholdende som jeg gjorde.

Inspiration