Duftapoteket af Anna Ruhe

Duftapoteket af Anne Ruhe

11.06.19
Hvad hvis dufte havde magt og kunne få folk til at glemme, få det til at sne og meget mere? Det kan dufte i den her bog!

Det her cover er virkelig smukt og det indfanger rigtig fint hvad bogen handler om. Forsiden emmer af stemning - man får næsten helt lyst til at dufte til den og detaljegraden i billedet er utroligt. Det passer rigtig godt til bogen og fortællingen. Samtidig er der undervejs i bogen små illustrationer af flakoner og et par stykker af selve duftapoteket. Det medfører liv til bogen og læseoplevelse - ikke at den havde brug for det. Det havde været en skøn læseoplevelse alligevel, men det giver lige lidt ekstra.

Selve historien

Historien er virkelig god og den ligner ikke noget jeg tidligere har læst. Det er fedt med "ny" fantasy for de yngre læsere (11+), og hvor der både bliver taget hånd om emner som det at flytte og skulle finde nye venner. Hvad der sker når de voksne ikke kan passe på en. Hvordan det føles når ens forældre forlader en og hvordan man skal agere når man pludselig har adgang til et duftapotek, som kan lave livsfarlige dufte. Tænk dig at kunne lave dufte der kunne give både evigt liv, få folk til at glemme eller skabe lokalt snevejr? Det er da ret sejt.

Jeg kan godt lide Luzie, Benno og Mats' måde at reagere på. Selvom de står i en usædvanlig situation, formår de at holde hovedet koldt (for det meste) og tænke rationelt og forsøge at løse problemerne i stedet for bare at løbe væk. Det føles i det hele taget meget virkelighedstro og det kan jeg godt lide. Det giver et godt feel omkring fortællingen og gør at man kan relatere sig til personerne.

Vurdering

I det hele taget er jeg ret pjattet med bogen. Den føles gennemført. Det hele spiller. Jeg var underholdt hele vejen igennem og fandt historien yderst fascinerende - hvis jeg kan det, så kan målgruppen helt sikkert også! Når man har læst "Duftapoteket" kan man passende begive sig på en tur til Nevermoor.
 

Inspiration