Emma anbefaler: Frej og fasters top tre pegebøger

Det er så hyggeligt at sidde på gulvet med en tumling ved siden af sig og læse en lille bog, hvor de kan være med til at bladre. Men hvad kan de egentlig lide at læse, og hvilke bøger får dem faktisk til at kunne holde fokus i bare lidt mere end tre sekunder?

Vi har spurgt en ekspert. Frej på 1 år og 9 måneder har kigget i mange pegebøger, og har nu fundet frem til hans tre favoritter. Alle favoritterne er bøger med tykke sider, så barnet selv kan bladre. Alle børn er jo forskellige, men kender du en nysgerrig tumling omkring 2 år, så kunne det nok også være noget for dem.

Den Store bog om bondegården

Af Christina Braun illustreret af Sebastian Coenen

Denne pegebog har illustrationer af en bondegård i flere vinkler og i forskellige årstider. Den er enormt detaljeret og flot tegnet. Den her røg hurtigt ind på en første plads hos tumlingen, hvis mest sagte sætning er ”A’ det?”. Der er meget at kigge på, uden at det bliver for voldsomt. Her er både dyr, traktorer, mennesker i forskellige situationer. Det er en bog, der kan kigges i igen og igen, og der er altid noget nyt at opdage.

Det er ikke min dinosaur

Af Fiona Watt

På anden pladsen lander en pegebog, der blander højtlæsning og sanserne. Her er der en sætning, man kan læse højt, mens Frej synes, det var rigtig sjovt at røre ved de forskellige teksturer, som var beskrevet i teksten. Er børnene lidt ældre end Frej, er det også sjovt at snakke om, om de kan mærke dinosauren er blød, stikkende eller hvad den er beskrevet som i teksten.

Den store bog med billeder og ord

Af Ole Könnecke

Denne bog røg direkte ind på en tredje plads, og opfyldte alle den nysgerrige tumlings krav. Her findes både billeder af hverdags ting, køretøjer, dyr og meget andet, som vi brugte lang tid på at kigge i. Bogen giver mulighed for både at lære hverdagsord, men også mere specifikke ord som f.eks. forskellige traktornavne. Der er dog kun et billede af den enkelte ting med dets navn, og ikke en hel illustration som i testens første plads. Derudover er det en bog, som er nem at hive frem igen og igen, fordi der er meget, man kan kigge på, og mange sider fyldt med forskellige emner.

Inspiration