Den bøjede mønt af Jennifer Bell
Den bøjede mønt af Jennifer Bell

Den bøjede mønt af Jennifer Bell

02.04.19
Er dette mon den nye Harry Potter?

Denne bog er blevet spået en stor fremtid inden for børnelitteratur, den er sågar blevet kaldt den nye Harry Potter – for mig er det meget store sko at udfylde, men Den bøjede mønt forsøger virkelig.

Det lykkes også – til dels, i hvert. For mig kan intet nå Harry Potter, men Den bøjede mønt er helt klart deroppeaf og vil især passe til de yngste Potter-fans. Historien handler om søskendeparret Ivy og Seb og om deres møde med et parallelunivers. En dag finder de deres bedstemors hus endevendt, og de må køre med bedstemoren på sygehuset. Her opdager Ivy en skummel mand, der holder øje med de andre indlagte, men hun og Seb er tydeligvis de eneste, der kan se ham.

Snart befinder Ivy og Seb sig i et kapløb med tiden for at redde både deres bedstemor og deres forældre fra mystiske personer, der bor i det magiske Lundinor, der befinder sig dybt under Londons gader. I Lundinor har almindelige ting ualmindelige evner, toiletbørster er våben, citronpressere er lamper osv. Ivy og Seb må lære at navigere i denne nye verden, hvor de heldigvis får en masse hjælp. De skal afdække familiehemmeligheder, der kan være med til at ødelægge alt, hvad de troede om deres familie. 

Hvis man har læst Gregor-serien af Suzanne Collins eller William Wenton & luridiumstyven af Bobbie Peers, kan man fint læse med om de ualmindelige i Lundinor! Der kommer flere bind i serien, og jeg håber, at de er lige så gode som første bind.

 

Inspiration