Arlo Finch i flammernes dal af John August
Arlo Finch i flammernes dal af John August

Arlo Finch i flammernes dal af John August

03.04.19
Fans af "De ualmindelige" og "Nevermoor" kan godt glæde sig – historien om Arlo Finch er fantastisk og spændende. Et klart mustread!

Forfatteren er kendt for filmen Big Fish, som jeg synes, er en vildt fascinerende historie og en utrolig flot film. Forfatteren omsætter virkelig godt det skrevne ord i bogen til billeder i mit hoved. Jeg kunne sagtens se det faldefærdige hus, Arlo skal flytte ind i. Jeg kunne se onklens værksted. Skovene omkring og lejrpladsen, hvor Arlo for alvor møder det overnaturlige, der spøger i bjergene. Jeg synes, at forfatteren er sluppet godt fra at danne billeder i læserens hoved.

Selve handlingen er også spændende. Det er interessant at se Arlos udvikling fra den lidt sky dreng, som er træt af at flytte og miste venner, til en, der får stor betydning for sin omgangskreds. Dog er der ting ved Arlo, som han ikke kender til, og som læser får vi kun en lille smagsprøve på, hvad der måske kunne vente Arlo, og jeg forestiller mig, at det bestemt ikke er småting, han skal stå overfor. Som læser lærer vi næsten fra første side, at der er noget underligt ved Arlo – noget, han ikke helt selv kan forklare.

Jeg kan godt lide blandingen med det "almindelige" og det overnaturlige, som er beskrevet på en levende og detaljeret måde, som danner billeder i ens hoved. Sproget har et godt flow, og selvom bogen er for de lidt yngre læsere, var jeg underholdt hele vejen igennem.

Jeg er på ingen måde færdig med at læse om Arlo, og jeg glæder mig til at læse mere!

Inspiration