Anbefalinger fra ansatte

Vi anbefaler: De bedste børnebøger fra 2023

23.12.23
Hvilken børnebog var den bedste i 2023? Det har vi spurgt vores kollegaer om, og vi håber, deres anbefalinger kan give god inspiration til læsningen i det nye år.

Tine: Fri Frø af Rebecca Bach-Lauritsen

Der er en utæmmet glæde og frihedsfølelse i denne farvestrålende billedbog. Historien og illustrationerne går hånd i hånd og den kan læses af mennesker i alle aldre. 
Lån Fri Frø 

Anne: Papirhjerter af Hanne Dagmar Raaberg

Bogen beskriver rigtig fint det at være ung og de ting, der fylder i forhold til veninder, drenge, familie m.m. Det hele suppleres af bogens opbygning, som minder mere om digtform end alm. opbygning af tekst. Så smuk en bog og fin fortalt.
Lån Papirhjerter

Lone: Det store nisseshow af Nicole Boyle Rødtnes

Jeg fik bogen læst højt af min mand, der læste den for vores 7 årige datter som godnatlæsning i november. bogen var så fængende at min 12årige også blev fanget af historien under oplæsningen. Historien er sjov og hyggelig at læse sammen og kan bruges fra 4 år og op. Den har 24 kapitler, så den kan også bruges til kalenderoplæsning i december. jeg er i forvejen fan af forfatteren og derfor var det oplagt at vi skulle læse den nyeste bog fra hendes hånd til godnatlæsning. det er som om vi savner nisseverden nu hvor bogen er læst til ende og vi griner stadig af sjove drillerier fra bogen.
Lån Det store nisseshow

Ditte: Ingen af Kim Fupz Aakeson

Jeg er kæmpe fan af både Kim Fupz Aakeson og Anna Margrethe Kjærgaard, så da jeg så denne billedbog, tænkte jeg straks, at der simpelthen måtte ske noget magisk, når jeg åbnede den. Og det gjorde der! Det er den fineste bog om at have en usynlig ven.
Lån Ingen

Mie: Omnias hus af Cecilie Eken

Omnias hus er en billedbog, der virkelig rører ens hjerte. Det er en smuk bog rent visuelt, og indholdsmæssigt har den det fineste budskab og et flot, poetisk sprog. Skøn bog, der er rigtig god at læse sammen.
Lån Omnias hus

Marianne: Det gyldne pindsvin af Martin Sommer

Mega sød billedbog om både grådighed og egoisme, men også forståelse og medmenneskelighed. Noget, der er brug for i denne verden og som serveres på en fin måde i børnehøjde.
Lån Det gyldne pindsvin

Lonnie: Sallys far er skidesjov af Thomas Brunstrøm

Jeg har læst den sammen med mine børn på 5 og 7 år, som bare ELSKER Sallys far! Sallys far er så plat, at selv os voksne ikke kan gøre andet end at grine af - muligvis fordi man kan spejle sig selv eller ens mand i måden Sallys far er på. Man kommer altid i godt humør af at læse Sallys far! Flere af de udtalelser som Sallys far kommer med, kan jeg personligt godt nikke genkendende til, når min mand åbner munden... :D
Lån Sallys far er skidesjov

Line: Ubesvaret opkald af Nora Dåsnes

Stærk tegneserie om at komme videre fra en forfærdelig oplevelse. Når Rebekka tænker tilbage er farverne i illustrationerne røde og når vi er i nutiden, er de blå/hvide – det giver en ret intens læseoplevelse. Det er sådan en historie der går lige i hjertet.
Lån Ubesvaret lån

Inspiration