Nysgerrighed og videnskab for videbegærlige børn

24.01.22
Billedbog. Den nysgerrige og spørgelystne Vera elsker at undersøge alting. En hyldest til kvinder indenfor videnskab.

Vera er en pige med krudt i kroppen, men hendes forældre kan ikke forstå, at hun ikke snakker. Det må være fordi hun har travlt med at udforske verden, tænker de. Men så en dag, da Vera er blevet 3 år… Hvorfor er der bittesmå hår i næsen? Hvad er der i æg? Hvorfor har vi ure? Hvorfor bliver man træt og skal puttes i seng? Nu står Veras mund aldrig stille, og hendes forældre kæmper for at hænge på og besvare alle spørgsmålene.

Da Vera laver et lugte-eksperiment derhjemme, bliver det for meget for forældrene, og de formaner Vera om at stoppe med det pjat, holde sig i ro og være stille. Vera lister af og skammer sig. Men der går ikke længe, før hendes hjerne vrider og vender sig, for tankerne og ideerne presser sig på. Ja faktisk så meget, at Vera er nødt til at få dem ud af hovedet og tegne dem på væggene i stuen. Veras forældre indser til sidst, at man ikke skal lægge låg på nysgerrigheden, men i stedet støtte deres lille ildsjæl.

Bogen er oversat fra amerikansk, og den skiller sig stemningsmæssigt skiller sig ud fra de mange nordiske billedbogsudgivelser. Man kan også opleve Vera Vaks i Netflix-serien af samme navn. Budskabet står klart og det er en underholdende historie om børns begejstring for at eksperimentere og være nysgerrig på verden. Der er mange sjove tegninger at gå på opdagelse i, og Lotte Salling har gjort et fint arbejde med at gendigte historien på vers på dansk.

Historien hylder kvinders plads i videnskaben og vil appellere til videbegærlige børn fra 4-7 år.

Inspiration