I bedste Indiana Jones stil

Børneroman. Flyv med over sneklædte bjerge i Himalaya i luftballon på jagt efter et mystisk væsen.

På kostskolen følger Elinor med i sin moster Fru Pratts eventyrlige opdagelsesrejser, mens hun drømmer om at slippe for kostskolens regler og tage med på spændende ekspeditioner til verdens fjerneste steder?

Det starter med, at forstanderen på kostskolen fortæller Elinor, at hun nu fremover skal bo hos sin moster. Elinor er lykkelig og spændt, men det bliver meget anderledes end hun forventede. Fru Pratt er nemlig fuldkommen opslugt af at finde det mystiske væsen Yeh-teen, som hun har brugt det meste af livet på at opspore. Det går hurtigt op for Elinor, at hun kun er hentet hjem fra kostskolen med det formål at assistere sin moster i en ekspedition i luftballon over Himalayas bjerge på jagt efter Yeh-tehen.

En fantastisk historie med fart over feltet og fuld af eventyrlige illustrationer. Man er lige nødt til at læse en side mere og en til på tur over sneklædte bjerge i en spinkel luftballon, i telt i snestorme, i frygt for farlige væsner, omringet af halvdøde munke og og og…

Det bliver en tur med afsløringer af store hemmeligheder, og Elinor får et helt andet syn på Fru Pratt og hendes ekspeditioner.

Bogen egner sig fra 10 år og opefter men er også oplagt som en eventyrlig højtlæsningsbog for hele familien med børn fra 8 år.

Inspiration