HeroQuest

Brætspil. Uendelige eventyr uden omsvøb

Dybt nede i troldmanden fra Mørkets Magters krypt kæmpes der et drabeligt slag. Barbaren og dværgen hakker orker og skeletter til plukfisk, mens alfen forsvarer den gode magiker, der febrilsk bladrer gennem sin liste af formularer. Døre sparkes ind, terninger kastes i flæng og alle råhygger sig. HeroQuest er en klassiker, genoplivet af mørke formularer til et nyt publikum, der hungrer efter et solidt fantasy-eventyr.

Teknisk oversigt

  • 12+ år
  • Spilletid 60-120 minutter
  • 2-5 spillere
  • Engelsk regelsæt

Terningekrigere i ondskabens hjerte

Op til fire spillere vælger hver sin figur, der sammen drager ned i mørket for at blive rigtige helte. Den sidste spiller vil altid påtage sig rollen som Den Onde Troldmand, der styrer alskens horrible monstre og ikke døde gespenster. Som heltene er det jeres opgave at vælte hovedkulds ind i monstrenes gemmesteder, vise dem lyset med sværd og magi, og tilbagerage det guld og magiske udstyr I finder på vejen.

I Den Onde Troldmands rober så du til gengæld hellere, at dine højt legitimt erobrede ejendele forbliver i dine hænder. Godt nok er heltene stærkere, og de får deres tur før dig, men du har en egentlig hær af grønne lømler, ikkedøde og det, der var værre under din kommando. Desuden er du på hjemmebane – dine gange og rum er fyldt med fælder og skumle tricks, der kan forvirre og knække dine uindbudte gæster.

Således dannes rammen om HeroQuest. En nærmest symfonisk dans gennem klæbrige kælderrum og ækle annekser. Hver dør har potentialet for heltenes endeligt, for terningerne er ubarmhjertige og farerne utallige. Dog byder enhver sejr på guld og andre værdigenstande, der akkumuleres gennem banerne. Efter blot et par rejser ned i dybet vil I stå stærkere mod Den Onde Troldmand, der må trække i trådene og fiske endnu væmmeligere monstre op af lommen.

Et overflødighedshorn for kreative sjæle

Med sine enkle regler og indbydende design nærmest tigger HeroQuest efter, at I brygger videre på spillet, gerne efter at have gennemført de 14 baner spillet byder på ud af æsken. Spillets historie er ikke synderlig vigtig, og figurerne kan nemt tilpasses enhver verden I selv finder på. Bagerst i scenariebogen findes der en handy side med en tom bane, I kan printe ud og bruge til jeres egne. Det er ikke kun baner, der lægges op til at laves nye af. Nye helte, monstre, magiske formularer, selv helt nye regler kan smaddernemt puttes ind med de gamle, og derved snildt give mange, mange timers underholdning med bare basisspillet.

Du har som nybegynder inden for rolle- og brætspil den perfekte starterpakke med HeroQuest. Det er ikke kun et yderst let at gå til eventyr, det er også den oplagte grobund for dine evner som spildesigner og verdensbygger - Og så er det sgu bare et tæskelækkert, sjovt og spændende spil for hele familien.

Lån brætspillet HeroQuest

Inspiration