2 herlige historier om vores forbrug af slik og skærme

28.04.23
Historierne om Ringo er herlig læsning for både børn og voksne med genkendelige tematikker i børnefamilien.

Ringo må ikke få firkantede øjne

Den første Ringo-historie handler om et emne, der kan fylde meget i familien, nemlig skærmforbrug.

Ringo elsker sin skærm højt, men de voksne synes, at det godt kan tage overhånd. Man får jo firkantede øjne af at se for meget på skærm, siger de. Ringo keder sig på værelset uden skærmen, men det er sundt at kede sig, siger de voksne også.

Da Ringo så finder på at tegne far i forskellige situationer, bliver det noget af en øjenåbner for far! For han sidder jo selv med sin mobil hele tiden. Heldigvis kan far godt se det komiske i det og smider hurtigt mobilen væk, så de i stedet kan lave noget sjovt sammen. 

Ringo må ikke få tirsdagsslik 

Findes der forældre, der ikke har moraliseret over, at man skal passe på med at spise for meget slik - for så at kaste sig over slikskålen, når ungerne er lagt i seng? Det er jeg i alt fald selv skyldig i.

I denne historie er Ringo på indkøbstur med mor og far. Han plager om at købe slik, men får et nej, da der findes jo ikke "tirsdagsslik". Og tandfeen betaler ikke for tænder med huller i. 

Da Ringo taber en tand, lægger han den under hovedpuden om aftenen og hjælper tandfeen lidt på vej ved at lægge sine flot malede sten som en sti gennem huset. Men i nattens mulm og mørke går tingene ikke som forventet og far bliver taget "med fingerne i kagedåsen", da han tager fejl af et bolsje og en sten. Næste dag er der sørme onsdagsslik under Ringos hovedpude. 

Martin Sommer

Martin sommer er eminent til at tage aktuelle temaer op på en humoristik måde. De voksnes argumenter kommer til kort, når de tages i at gøre præcis det, de prædiker imod og historierne fungerer som et spejl for os voksne omkring vores egne vaner. 

De karikerede illustrationer i tegneseriestil er herlige og der gemmer sig mange sjove detaljer, som især vi voksne vil bide mærke i. Martin Sommer er også kendt for den satiriske Instagram-profil "Jeg finder selv ud" (for voksne).  

Er I vilde med Sallys far-bøgerne hjemme hos jer, så er Ringo-bøgerne et sikkert hit!

Inspiration