Fortryllende og poetisk historie om glæden ved sne

17.11.20
I denne fine og smukt illustrerede billedbog får snevejret krop og sjæl i form af en blid sneengel, som leder efter et sted at sprede sne og glæde. Historien fortælles på rim og ledsages af et stemningsskabende og næsten magisk sneunivers.

Sneenglen hvirvler gennem de kolde sneklædte landskaber på udkig efter et sted, hvor hun kan føle sig velkommen og hjemme. I byen kan menneskene ikke lide kulden og der er snart mennesketomt i gaderne. I skoven daler hun ned, men her er der også ensomt og uhyggeligt. Så hører hun to børn og en hund udenfor et hus længes efter snevejr, så hun lader nogle snefnug dale ned over dem. Børnene bliver henrykte og resten dagen leger sneenglen og børnene sammen i sneen. Ved aftenstid skal børnene ind og sneenglen lægger lykkeligt sig til at sove på familiens hustag.

Hvilket barn elsker ikke sne?

Historien og budskabet er kort, fængende og versene ligger godt i munden. Allerede på forsiden fornemmer man den magiske stemning med de sølvskinnende snefnug, og forventningerne indfries til fulde, når man åbner historien op. Det luftige og svævende udtryk i de grå-blå landskaber skaber en stemning af eventyr og magi og det står i harmonisk kontrast til børnene og deres glæde i varme orange-røde nuancer.

En smuk og poetisk fortælling om den umiddelbare glæde ved sne og leg, som både kan nydes til jul og i hele vinterhalvåret. Det føles lyksaliggørende for en stund at overgive sig til dette smukke og tidløse lille eventyr i den mørke kolde vintertid.

Inspiration